Ερντογάν: Ισχυρή ΕΕ χωρίς τη στήριξη της Τουρκίας δεν μπορεί να υπάρξει

από fimotro

Μπορεί το κλίμα να είναι βαρύ για την Τουρκία σε ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρή Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη χώρα του.

Σε μήνυμά του για την Ημέρα της Ευρώπης ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να προτάξει τον ρόλο της χώρας του ως υπολογίσιμης περιφερειακής δύναμης. Υποστήριξε ότι «το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ΕΕ προκειμένου να γίνει ισχυρός παγκόσμιος παίκτης είναι η έλλειψη στρατηγικής υπομονής και οράματος» προσθέτοντας ότι η Ένωση θα πρέπει κατά τη γνώμη του να αναθεωρήσει τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και θα χρειαστεί μια νέα θεσμική δομή και νέο όραμα.

Ο Ερντογάν ισχυρίστηκε ότι η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις, όπως το προσφυγικό, η ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία, η πανδημία της Covid-19 και ότι η οικονομία της είναι ευάλωτη, και για να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα που απειλούν τη συνοχή και το μέλλον της θα χρειαστεί αλληλεγγύη και συνεργασία. Κι η Τουρκία, είπε, είναι έτοιμη να κάνει αυτό που της αναλογεί για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΕΕ. «Είναι προφανές ότι η Ένωση δεν μπορεί να διατηρήσει την ισχυρή ύπαρξή της χωρίς τη συνεισφορά και τη στήριξη της χώρας μας», δήλωσε σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu. O Ερντογάν πρόσθεσε ότι παρά τα δύο μέτρα και σταθμά και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η Τουρκία, διατηρεί την αποφασιστική της στάση και επιμένει στις προσπάθειές της στο δρόμο της ένταξης στην ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα