Έρχονται κρίσεις – Παραιτήθηκε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Από την πρώτη μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ άρχισε να ξηλώνει τους αναποτελεσματικούς κρατικούς παράγοντες

Φαίνεται ότι σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη έπιασε δουλειά και μάλιστα πολύ γρήγορα. Το 2015 στην εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ οι τότε υπουργοί πανηγύριζαν επί 3 ημέρες μέχρι να καθίσουν τα γραφεία και πάρουν τιςν πρώτες αποφάσεις. Στην κυβέρνηση της ΝΔ συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα πράγματα. Από την πρώτη μέρα έπιασαν δουλειά και μάλιστα άρχισαν να ξηλώνουν τους αναποιτελεσματικούς κρατικούς παράγοντες.

Έτσι, την παραίτησή του, κατόπιν σχετικού αιτήματος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπέβαλε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ανοίγωντας τον δρόμο για έκτακτες κρίσεις στην ηγεσία της

Πιο συγκεκριμένα, αργά σήμερα το απόγευμα , πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, στην οποία δεν παραβρέθηκαν ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μάλιστα, ο υπουργός έχει ζητήσει αναλυτικά στοιχεία σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ βασικός στόχος είναι να βγουν στο δρόμο, για την ασφάλεια των πολιτών, όσο το δυνατόν περισσότεροι αστυνομικοί.

Από τη δική της πλευρά, η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη αντέδρασε άμεσαστα δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Χρυσοχοΐδη να δείχνει την πόρτα της εξόδου στον αρχηγό και υπαρχηγό της ΕΛΑΣ.

Η δήλωση:

“Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικώνεπιθέσεων της νέας Δεξιάς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα