Έπιασε δουλειά ο νέος πρωθυπουργός: Επικοινωνία με Τραμπ, ραντεβού με Μέρκελ

Στο Βερολίνο θα βρεθεί το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεχόμενος την πρόσκληση που του απηύθυνε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος οποία επικοινώνησε μαζί του χθες το πρωί για να τον συγχαρεί για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε η Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της νέας κυβέρνησης, η οποία έχει καταστήσει σαφές ότι προτίθεται να διεκδικήσει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει σε επόμενη φάση σε ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις φόρων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος είναι πάντως απόλυτα ενήμερη του σχεδίου που πρόκειται να υλοποιήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ. και μάλιστα η τελευταία συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ, στις Βρυξέλλες, όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε τη δυνατότητα να εκθέσει για μία ακόμη φορά τους βασικούς άξονες του γαλάζιου κυβερνητικού προγράμματος.

Από τη στιγμή που με την ανάληψη των πρώτων μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών θα έχει δώσει, μέχρι τα τέλη Αυγούστου, σαφή δείγματα της κυβερνητικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κινηθεί ταχύτατα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις όχι μόνο στην οικονομία, αλλά και στη Δημόσια Διοίκηση, στην Παιδεία και σε άλλους τομείς. Τα πρώτα δείγματα μεταρρυθμιστικής δυναμικής αναμένεται να αποτελέσουν και βασικό επιχείρημα του πρωθυπουργού για να πείσει ότι η χώρα αναλαμβάνει την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων που η ίδια θεωρεί αναγκαίες προκειμένου να βγει οριστικά από την κρίση.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η νέα κυβέρνηση θα επιτύχει τον κεντρικό στόχο για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων κερδίζοντας τους επόμενους μήνες με την εμπροσθοβαρή υλοποίηση τολμηρών μεταρρυθμίσεων το στοίχημα της αξιοπιστίας. Αυτό το μήνυμα μεταρρυθμιστικής αποφασιστικότητας αναμένεται να εκπέμψει ο κ. Μητσοτάκης και κατά τη συνάντηση με την κ. Μέρκελ, καθιστώντας σαφές ότι το χρέος της χώρας θα αποπληρωθεί από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση.

Το πρώτο ταξίδι του νέου πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί πάντως στην Κύπρο, μετά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που θα ολοκληρωθεί στις 22 Ιουλίου. Αυτό συμφωνήθηκε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο κ. Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα