Έρχονται τα power banks για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

από fimotro

Ένα μεγάλο power bank, σε μέγεθος βαλίτσας, το οποίο δεν είναι για να φορτίζει κάποιο smartphone αλλά ένα ολόκληρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο έφερε η εταιρεία ZipCharge Go, όπως είναι η ονομασία της, που έχει σχεδιαστεί στη Μεγάλη Βρετανία και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2022.

Σύμφωνα με το yahoo.com πίσω από την ZipCharge, βρίσκονται δύο Βρετανοί μηχανικοί που είχαν εργαστεί στα τμήματα ηλεκτρονικών διάφορων εταιριών, όπως των Lotus, Jaguar, McLaren κ.α.

To Go, όπως ονομάζεται αυτός ο φορτιστής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχει το μέγεθος μιας βαλίτσας. Πρακτικά είναι μια μπαταρία μέσα σε μια αλουμινένια θήκη που έχει πτυσσόμενη λαβή και ροδάκια ώστε να μεταφέρεται εύκολα όπως μια αποσκευή αεροπορικού τύπου. Ταυτόχρονα, το μέγεθος της είναι τέτοιο ώστε να χωρά στο πορτμπαγκάζ ακόμη και ενός citycar, όπως είναι το Honda e.

Η μικρότερη έκδοση του Go έχει καθαρή χωρητικότητα 4,0 kWh με συνολικό βάρος στα 23 κιλά. Ωστόσο, η εταιρία στέκεται περισσότερο στην μεγάλη έκδοση των 8,0 kWh που μπορεί να δώσει αυτονομία από 32 έως 64 χιλιόμετρα μέσα σε μία ώρα. Αρκετή ώστε να φτάσει κανείς σπίτι του, στο γραφείο ή όπου αλλού μπορεί να φορτίσει. Αξιοσημείωτο είναι πως το κύκλωμα της μπαταρίας υποστηρίζει αμφίδρομη φόρτιση AC-DC, ενώ υπάρχει και 4G συνδεσιμότητα για έλεγχο από smartphone. Επίσης, η φόρτιση γίνεται στα 7,4 kW, όσο και με ένα τυπικό wallbox.

Το Go θα είναι διαθέσιμο από τα τέλη του 2022 και προφανώς επειδή το κόστος αγοράς θα είναι σχετικά υψηλό έχει προβλεφθεί ένα πρόγραμμα χρονομίσθωσης με κόστος περίπου 58 ευρώ το μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα