Έρχονται προσλήψεις επικουρικών στην Υγεία – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

από fimotro

Αύριο, Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου τίθενται σε αναστολή εργασίας όσοι υγειονομικοί αρνούνται να εμβολιαστούν, καθώς σήμερα είναι η τελευταία μέρα που μπορούν να δηλώσουν στην πλατφόρμα gov.grκάποιο εμβόλιο, ενώ δεν αναμένεται να δοθεί καμία παράταση.

Για να καλυφθούν ωστόσο άμεσα τα κενά που θα δημιουργηθούν πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού στην Υγεία, σε αντικατάσταση των ανεμβολίαστων.

Αυτό ανακοίνωσε κατά την χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Βασίλης Κοντοζαμανης. Μάλιστα, όπως είπε, οι προσλήψεις αυτές θα είναι εξπρές, καθώς με νομοθετική ρύθμιση οι προσλήψεις θα γίνονται με υπογραφή όχι από τους αρμόδιους υπουργούς, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, αλλά με υπογραφή του Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Παράλληλα ο κ. Κοντοζαμάνης, επανέλαβε ότι  «αν χρειαστεί θα συμβληθούμε με ιδιώτες», προσθέτοντας ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Αναφορικά με τα στοιχεία των εμβολιασμών, είπε ότι μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί το 85% των υγειονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα