Έρχονται αυστηρότατοι έλεγχοι για το sms 4

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News

Τι είπε η Πελώνη και για την κατάχρηση του SMS με 6 και 2

Ζορίζουν τα πράγματα για όσους θέλουν να κάνουν βόλτες χωρίς δικαιολογία και μέχρι σήμερα δεν είχαν πέσει σε ελέγχους. Από σήμερα αλλάζουν τα δεδομένα και αυτό επισημαίνουν από την κυβέρνηση.  Σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως τα μέτρα που θα ισχύουν από σήμερα με στόχο την μείωση της κινητικότητας, ενώ πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι και για τον κωδικό 4.

Σε ότι αφορά την κατάσταση στο ΕΣΥ, η έξαρση έχει προκαλέσει ασφυξία ειδικά στα νοσοκομεία της Αττικής.

Η κ. Πελώνη ανέφερε πως το σύστημα περνάει στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

«Ας προσέξουμε όλοι ακόμη περισσότερο, ώστε τα μέτρα αυτά να καταστούν τελείως αχρείαστα», πρόσθεσε η ίδια.

Σε ερώτηση γιατί πλέον ο κωδικός 6 για γυμναστική θα χρησιμοποιείται για μετακίνηση μόνο με τα πόδια, ενώ ο κ. Χαρδαλιάς είχε αναφέρει πως αποτελεί ταξική αδικία πριν λίγο καιρό, ο κ. Πελώνη ανέφερε:

«Η κατάσταση είναι επιβαρυμένη. Πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμη. Αυτή τη στιγμή δίνουμε την τελευταία μάχη. Έχει παρατηρηθεί κατάχρηση του κωδικού 6 και 2. Έτσι γι΄αυτό οδηγηθήκαμε στην αναθεώρηση του συγκεκριμένου μέτρου».

Την ίδια στιγμή, διευκρινίσεις για τον κωδικό 6 στο sms 13033 έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θοδωρής Χρονόπουλος. Μετά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω του lockdown και των αλλαγών στο sms στο 13033, υπήρξε ένα βασικό ερώτημα:

Τι σημαίνει η απόσταση των δύο χιλιομέτρων και αν αυτή ισχύει για τη σωματική άθληση, δηλαδή για τον κωδικό 6

Ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθάρισε ότι «τα 2 χιλιόμετρα δεν έχουν να κάνουν με το όριο μέσα στο δήμο». Eπιβεβαίωσε δηλαδή ότι ανεξαρτήτως χιλιομετρικών αποστάσεων επιτρέπονται οι μετακινήσεις μέσα στον δήμο για το 2 και το 3 ενώ είπε ότι όσον αφορά στον κωδικό 6 για άσκηση δεν υπάρχει περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο.

«Με τα πόδια αν θέλουμε να πάμε από την Αγία Παρασκευή στη Γλυφάδα μπορούμε, αρκεί να μην έχουμε πάρει κάποιο μέσο», ανέφερε.

Όσον αφορά τον κωδικό 4, σημείωσε «δεν προκύπτει περιορισμός ως προς το δήμο ή το άτομο στο οποίο παρέχουμε βοήθεια. Όμως είναι δύσκολη εξίσωση, είναι κάτι άμεσης ανάγκης και μας φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση και είναι άδικο για εκείνους που πραγματικά μετακινούνται για λόγους ανάγκης». Τόνισε ωστόσο πως οι ανακοινώσεις ερμηνεύονται, αφού δεν υπάρχουν οι διευκρινίσεις βάσει ΚΥΑ και πως «μένει να διευκρινιστεί τι δικαιολογητικά θα μας δείχνουν οι πολίτες». «Δεν θέλουμε να αδικήσουμε κάποιον, ο αστυνομικός είναι δίπλα στον πολίτη», επεσήμανε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα