Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα γευματίσει την ερχόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η πρόσκληση για συνάντηση των δύο ηγετών ήρθε από την πλευρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Στις 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη όπου θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός θα έχει γεύμα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου. Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι πάντα είναι ανοικτός σε συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, πόσω μάλλον υπό τις νέες συνθήκες που δημιουργεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει με θετική διάθεση επικεντρώνοντας στην ουσία και όχι στην ρητορική. Τις διατυπωμένες θέσεις της Ελλάδας που εδράζονται στο διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου, όπου θα γιορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στο Φανάρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα