Επίδομα παιδιού: Πότε κλείνει η πλατφόρμα αιτήσεων

από fimotro

Αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 του ΟΠΕΚΑ, ώστε να λάβουν το επίδομα παιδιού για το 2022, μπορούν να υποβάλλουν οι υποψήφιοι γονείς μέχρι και την Παρασκευή 11 Μαρτίου.

Το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2021. Η εκκαθάριση των αιτήσεων γίνεται σύμφωνα με την τελευταία φορολογική δήλωση. Εάν προκύψουν αλλαγές στην φορολογική δήλωση του 2022, τα ποσά των δικαιούχων θα συμψηφιστούν στις επόμενες πληρωμές.

Το ποσό του επιδόματος παιδιού ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Πότε θα πληρωθεί η πρώτη δόση

Η πρώτη πληρωμή για το επίδομα παιδιού έχει προγραμματιστεί από τον ΟΠΕΚΑ για την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου, δηλαδή για την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Μαρτίου αναμένεται να κλείσει προσωρινά ώστε ο Οργανισμός να υπολογίσει και να καταβάλει στους δικαιούχους την πρώτη δόση του επιδόματος για το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίδομα παιδιού καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους κάθε δύο μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα