Επίσκεψη Δένδια στην Ιαπωνία με το βλέμμα σε Μεσόγειο και Ουκρανία

από fimotro

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πρόκειται να συναντηθεί σήμερα Τετάρτη 13 Απριλίου, με τον Ιάπωνα ομόλογό του Χαγιάσι Γιοσιμάσα, έχοντας μια πλούσια ατζέντα θεμάτων, κατά τη διάρκεια της διμερής επίσκεψής του στην Ιαπωνία.

Συγκεκριμένα, οι συζητήσεις μεταξύ του κ. Δένδια και του Ιάπωνα ομόλογού του αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, στις σχέσεις ΕΕ-Ιαπωνίας, στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, και στις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Ινδο-Ειρηνικό.

Επιπλέον, αναμένεται να καλύψουν και την κοινή προσήλωση των δύο χωρών στο Διεθνές Δίκαιο -συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας- και τον συντονισμό στο πλαίσιο του ΟΗΕ, ενόψει και των υποψηφιοτήτων των δύο χωρών ως μη μόνιμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (2023-2024 για την Ιαπωνία και 2025-2026 για την Ελλάδα).

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί, επίσης, με τον Πρόεδρο και πρώην υπουργό Εξωτερικών Τάρο Κόνο και τα μέλη της Ιαπωνο – Ελληνικής Ομάδας Φιλίας του Κοινοβουλίου της Ιαπωνίας, καθώς και με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ιαπωνία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα