Έως 1η Ιουνίου οι αιτήσεις για την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού

από fimotro

Έως την 1η Ιουνίου μπορούν να υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ οι αιτήσεις για την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού, συνολικού προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ.

Αφορά σε μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και η ενίσχυση είναι από 1.000 έως 4.000 ευρώ ανά επιχείρηση, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολεί.

Δικαιούχοι θα είναι περίπου 100.000 μικρές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες και ενδεικτικά στο πρόγραμμα μπορούν, μεταξύ άλλων, να ενταχθούν οι εξής κλάδοι:

-Τουρισμός, Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Ταξιδιωτικά γραφεία.

-Μεταφορές, ΚΤΕΛ, Τουριστικά λεωφορεία, Πλωτές μεταφορές, Ενοικιάσεις σκαφών, Πολιτισμός, Θέατρα, Κινηματογράφοι, Συναυλιακοί χώροι, Πολιτιστική εκπαίδευση, Σχολές χορού, Τέχνες του θεάματος.

-Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Ζωολογικοί κήποι.

-Αθλητισμός, Αθλητικές εγκαταστάσεις, Γυμναστήρια, Αθλητική εκπαίδευση, Καταστήματα ΟΠΑΠ.

-Παιδότοποι, Πάρκα αναψυχής, Φυσική ευεξία.

-Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων.

Και η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν έναν πλήρη οδηγό με αναλυτικά στοιχεία και πληροφορίες για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, στη διεύθυνση https://www.aade.gr/sites/default/files/2021-05/odigies_aux_eidikou_skopou.pdf της ΑΑΔΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα