Ενισχύεται στρατιωτικά η Κύπρος από τις ΗΠΑ – Χαμένος ο Ερντογάν

από fimotro

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο αγνόησε τον Τούρκο πρόεδρο

Σημαντική εξέλιξη για τη Μεγαλόνησο και τον ελληνισμό αποτελεί η ένταξη της Κύπρου στο πρόγραμμα «State Partnership» η οποία έγινε στο πλαίσιο της στρατιωτικής συνεργασίας της με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η αμυντική θωράκιση του κυπριακού κράτους έρχεται σε αντίθεση με τις αξιώσεις του Ερντογάν ο οποίος δύο ημέρες νωρίτερα είχε ταχθεί δημόσια κατά της απόφασης των ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο αγνόησε τον Τούρκο πρόεδρο και ανακοίνωσε ότι εντάσσει επίσημα την Κύπρο στο προαναφερόμενο πρόγραμμα.

Την αποψινή ανακοίνωση του Αμερικανικού Πενταγώνου για την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο προγραμμα State Partnership Program και τη συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Φρουράς Κύπρου και της Εθνικής Φρουράς των Ηνωμένων Πολιτειών, χαιρετίζει ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο κ. Πετρίδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη για την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα