Εμβόλια, self-tests ανοίγουν πάλι την οικονομία

από fimotro

Με self-tests θα λειτουργήσει το λιανεμπόριο, η εστίαση, οι μεταφορές και η Δικαιοσύνη

Ικανοποίηση επικρατεί στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της πρώτης διευρυμένης χρήσης των self-tests, στους μαθητές και τους καθηγητές των λυκείων της χώρας. Στην κυβέρνηση επικρατεί γενική ικανοποίηση. Τα 613 κρούσματα που διαπιστώθηκαν από τη χρήση τους ήταν μια θετική είδηση για το Μέγαρο Μαξίμου. Και αυτή τη μέθοδο σκοπεύουν στο κυβερνητικό επιτελείο να λειτουργήσουν και στις άλλες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, προκειμένου το άνοιγμά τους να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και οριστικό, χωρίς να χρειαστεί να ξανακλείσουν. Την ίδια στιγμή μετά το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και των λυκείων και πάντα βάσει των εισηγήσεων της επιτροπής των ειδικών, η κυβέρνηση στοχεύει στο άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης.

Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι με τα self tests η χώρα θα ξεκινήσει την επιστροφή της στην καθημερινότητα. Μετά το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου και των λυκείων και πάντα βάσει των εισηγήσεων της επιτροπής των ειδικών, η κυβέρνηση στοχεύει στο άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης. Για την πορεία της πανδημίας και την εξέλιξη του σχεδίου των self tests, το πρόγραμμα εμβολιασμών, αλλά και την εγκληματικότητα μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος,Αριστοτελία Πελώνη.

Σχολιάζοντας στο Mega τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι η κυβέρνηση κινείται προς την εξυχνίαση της σοκαριστικής υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι το περιστατικό αυτό δεν πρέπει να είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. «Δεν είναι η Ελλάδα μια χώρα με ποσοστά ανθρωποκτονιών Κολομβίας, αντίθετα είναι από τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Ας αφήσουμε τις Αρχές να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να οδηγήσουν τους δράστες στη Δικαιοσύνη», υποστήριξε η κ. Πελώνη, η οποία αναφέρθηκε και στην κόντρα που ξέσπασε με αφορμή το σκίτσο που δημοσιεύτηκε στην Εφ.Συν., προσθέτοντας ότι «ρίχνει νερό στο μύλο του αφηγήματος ότι η Ελλάδα γίνεται Κολομβία».

Μιλώντας για τα self tests που ξεκίνησε η διάθεσή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, η Αριστοτελία Πελώνη έκανε λόγο για πολύ θετική ανταπόκριση από τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα, σημειώνοντας ότι τα επιβεβαιωτικά rapid test δείχνουν ότι 9 στα 10 αποτελέσματα είναι σωστά. «Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μέτρο που βοηθά στον καλύτερο εντοπισμό των ασυμπτωματικών φορέων και τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας», πρόσθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Εντός της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η διάθεση των self tests στους εργαζομένους και άλλων κατηγοριών όπως λιανεμπόριο, εστίαση, μεταφορές και δικαιοσύνη που έχουν επαφή με πολίτες» ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό συμπληρωματικό εργαλείο για τη μείωση της διασποράς, αλλά και για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, η κ. Πελώνη ανέφερε ότι υπάρχει επάρκεια self tests και σημείωσε ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο εντοπισμός των ΑΜΚΑ των δικαιούχων αυτών των ομάδων, για να ξεκινήσει η διάθεσή τους τις επόμενες ημέρες. «Έχουμε πει ότι θα πάρουν όλοι οι πολίτες, όλων των ηλικιών, όμως προτεραιότητα έχουν οι παραγωγικές ηλικίες» συμπλήρωσε.

Για το Πάσχα και τους περιορισμούς που θα ισχύουν, η κυβερνητική εκπρόσωπος υποστήριξε ότι είναι αρκετά νωρίς για τη λήψη των όποιων αποφάσεων και πως η κυβέρνηση θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις κρίνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνο το διάστημα.

Τέλος, η κ. Πελώνη υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, τονίζοντας ότι διευρύνονται οι κατηγορίες που εντάσσονται στο σχέδιο εμβολιασμού. «Όσο περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότερο θα επιταχύνονται οι εμβολιασμοί. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα αριθμό περίπου 55.000 εμβολιασμών καθημερινά», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι στις αρχές του καλοκαιριού θα έχει ανοίξει η διαδικασία για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 40. ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα