Ελεύθερος ο Λιγνάδης μέχρι το εφετείο – Με ποιους όρους βγαίνει από τη φυλακή

από fimotro

Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας έκανε πάλι το θαύμα του!

Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο αφέθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με πλειοψηφία 4-3 (μειοψήφησαν δύο ένορκοι και μία σύνεδρος).

Το δικαστήριο όρισε ομόφωνα περιοριστικούς όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές και εγγύηση 30.000 ευρώ (έως 29/7). «Ντροπή σας, ξεφτίλες. Εχετε παιδιά αφήνετε ελεύθερο ένα βιαστή παιδιών» φώναξαν παρευρισκόμενοι μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Νωρίτερα, κάθειρξη 12 ετών κατά πλειοψηφία επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία για δυο από τις τέσσερις πράξεις βιασμού για τις οποίες δικάστηκε.

Στην απόφαση για την τελική ποινή που επιβλήθηκε στον σκηνοθέτη μειοψήφησε ένορκος και πρόεδρος που είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να του επιβληθεί κάθειρξη 11 ετών.

Αρχικά το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο κάθειρξη πέντε ετών, που είναι η χαμηλότερη που προβλέπεται, για τη κατηγορία βιασμού σε βάρος του. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3). Μειοψήφησαν δυο ένορκοι και ένας σύνεδρος που είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο κάθειρξη επτά ετών.

Για τη δεύτερη πράξη βιασμού σε βάρος του Π., το δικαστήριο ανακοίνωσε κάθειρξη 10 ετών κατά πλειοψηφία (4-3). Σε αυτή την απόφαση μειοψήφησαν δυο ένορκοι και η πρόεδρος του δικαστηρίου που είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο κάθειρξη 6 ετών. Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλλει στον κατηγορούμενο συνολική ποινή 12 ετών κατά συγχώνευση.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και με πλειοψηφία 5-2 της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπιση του ηθοποιού που κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις βιασμού και αθώος για άλλες δύο.

Υπέρ της αναστολής της ποινής επιχειρηματλόγησε ο Αλέξης Κούγιας

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας επιχειρηματολόγησε υπέρ της αναστολής εκτέλεσης της ποινής που επιβλήθηκε, κατά πλειοψηφία, στον εντολέα του αντικρούοντας την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα.

«Ο Κ. Λιγνάδης θα αθωωθεί στο εφετείο γιατί είναι δίκαιο να αθωωθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Κούγιας εστιάζοντας στις οριακές πλειοψηφίες που σημειώθηκαν στην καταδικαστική απόφαση και προσθέτοντας πως τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις του νόμου για να αποφυλακιστεί . «Δεν γίνεται να καταστρέψετε έναν άνθρωπο. Να σταματήσει η εμμονή σαν να είναι εχθρός σας ο κ. Λιγνάδης» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο και συμπλήρωσε «Έχει καταδικαστεί για πράξεις με πολλά ερωτηματικά για δύο ανθρώπους που ενώ υποτίθεται τους βίασε, τον εμπιστεύτηκαν ξανά και γύρισαν και σπίτι του…Τον παρακαλούσαν να μείνουν σπίτι του και πριν τις πράξεις και μετά τις πράξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα