Εκτίμηση Metron: ΝΔ 41% – ΣΥΡΙΖΑ 26,2%

από fimotro

Αποδοκιμάζεται μαζικά ο τρόπος που αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Ανεβασμένα ποσοστά για Βαρουφάκη και Βελόπουλο

Την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και την αποστροφή των πολιτών για τον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο Α. Τσίπρας αποτυπώνει και η νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis για λογαριασμό του Mega. Τα αποτελέσμαρα δεν αποτελούν έκπληξη καθώς αυτή είναι η γενικευμένη τάση στην κοινωνία όσο και αν προσπαθούν κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ να πείσουν ότι το κόμμα τους εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν ανακάμπτει αλλά συνεχίζει να έχει φθορά ενώ κυβερνά η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης!

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα, καταγράφει προβάδισμα της τάξεως των 11,1 ποσοστιαίων μονάδων με τη Νέα Δημοκρατία να σημειώνει ποσοστό 30,8 % και τον ΣΥΡΙΖΑ 19,7%. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6% και το ΚΚΕ με 5,1%.

Στην εκτίμηση ψήφου, δηλαδή με αναγωγή των αναποφάσιστων η ΝΔ υπερβαίνει το ποσοστό της στις εθνικές εκλογές (39,85%) αν και σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του Ιουλίου έχει πτώση 2,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άνοδο 0,3%. Η διαφορά είναι στις 14,8 μονάδες.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,2 , το ΚΙΝΑΛ 8%, το ΚΚΕ 6,8%, το ΜεΡΑ25 5,5% , η Ελληνική Λύση 5,3%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με υπερδιπλάσια διαφορά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε 4 μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση και συγκεντρώνει 38%, δεύτερος είναι η επιλογή «κανένας» με 30% ενώ ο κ. Τσίπρας κινείται σχεδόν σταθερά στο 16% το τελευταίο εξάμηνο.

Η αξιολόγηση Μητσοτάκη – Τσίπρα

Η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους τέσσερις στους δέκα (39%) ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση περιορίζεται στο 14%, με τη διαφορά να είναι στις 25 μονάδες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις θετικές αξιολογήσεις είναι πάνω από την κυβέρνησή του, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας από το κόμμα του. Όμως, η μεταξύ τους διαφορά στις θετικές γνώμες υπερβαίνει τις 24 μονάδες, παρά τις απώλειες που είχε ο κ. Μητσοτάκης. Ακόμη και στις αρνητικές γνώμες ο κ. Τσίπρας βρίσκεται 21 μονάδες πίσω από τον κ. Μητσοτάκη.

Οι συσπειρώσεις και η εκλογική επιρροή

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συσπειρώσεις στην κλίμακα Αριστερά – Δεξιά, όπου η ΝΔ σχεδόν έχει πιάσει ταβάνι στην κεντροδεξιά, υπερβαίνει τον ΣΥΡΙΖΑ 17 μονάδες στο Κέντρο, έχει σημαντικές απώλειες στους δεξιούς ψηφοφόρους ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τα υψηλά ποσοστά στους αριστερούς και κεντροαριστερούς έχει σημαντικές απώλειες.

Η ΝΔ όπως αποτυπώνεται στην έρευνα έχει απογοητεύσει ένα ποσοστό των ψηφοφόρων και έτσι η δυνητική εκλογική της επιρροή φθάνει το 47% από 52% στην προηγούμενη έρευνα του Ιουλίου, αλλά είναι σε μεγάλη απόσταση από την σημερινή δυνητική εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ (38%), η οποία δεν διευρύνεται σε σχέση με τις παρελθούσες έρευνες και παραμένει σχεδόν στα ίδια επίπεδα το τελευταίο εξάμηνο.

Η ΝΔ έχει δυνατότητες να αυξήσει το εκλογικό της σώμα προς τα δεξιά, σύμφωνα με την έρευνα, αλλά οι ισορροπίες είναι λεπτές καθώς αν ακολουθήσει τέτοιες πολιτικές μπορεί να χάσει στο κέντρο και στην κεντροαριστερά, που βρίσκεται στα όρια του Ιουλίου. Όμως, πολλές από τις αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση μπορούν να ερμηνευθούν με αυτό το πρίσμα καθώς σε σχέση με τον Ιούλιο κατέγραψε απώλειες σε αυτές τις ομάδες ψηφοφόρων.

Δείτε τη δημοσκόπηση:

Screenshot_225
Screenshot_226
Screenshot_227
Screenshot_228
Screenshot_229
Screenshot_230
Screenshot_231
Screenshot_232
Screenshot_233

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα