Έκτακτες ανακοινώσεις από Χαρδαλιά μετά την έκρηξη κρουσμάτων

από fimotro

Έκτακτες ανακοινώσεις θα κάνει στις 19:00 το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη νέα έκρηξη κρουσμάτων που παρατηρήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει να μην ανοίξουν όλοι μαζί οι χώροι από την επόμενη Πέμπτη 15 Ιουλίου, έτσι όπως είχε προαναγγελθεί, αλλά το άνοιγμα να γίνει σταδιακά ενώ φαίνεται ότι θα επιστρέψει και η γενικευμένη χρήση μάσκας.

Έτερο σενάριο που εξετάζεται εδώ και ημέρες είναι σε χώρους ψυχαγωγίας νομών με πολλά κρούσματα, να επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Εφόσον υιοθετηθεί η εισήγηση, τότε οι επιχειρήσεις που μέχρι εκείνη τη στιγμή θα δέχονται και μη εμβολιασμένους, θα υποχρεωθούν να επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.

Στους νομούς αυτούς οι μεικτοί χώροι θα καταργηθούν ως ένα αντικίνητρο στους ανεμβολίαστους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ένα άλλο πάλι σενάριο είναι να καθιερωθεί για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό ένα μοντέλο παρόμοιο με αυτό που ισχύει όσον αφορά τα νησιά για τους ανεμβολίαστους. Δηλαδή οι ανεμβολίαστοι πολίτες να μην μπορούν να πραγματοποιούν διαπεριφερειακές μετακινήσεις με ΚΤΕΛ, αεροπλάνα και τρένα, χωρίς την επίδειξη αρνητικού rapid ή μοριακού τεστ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα