Εκατοντάδες θαμώνες κόλλησαν κορονοϊό σε beach bar του Αλίμου

από fimotro

Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού, και μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα, ανησυχία εγείρει το ζήτημα του συνωστισμού σε νυχτερινά κέντρα και εκφράζεται προβληματισμός για τα φαινόμενα υπερμετάδοσης που ευνοούνται από τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

Ο λόγος για ένα πάρτι που πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, σε γνωστό κέντρο της παραλιακής, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος του Αλίμου. Το αρνητικό αποτύπωμα που δημιούργησε το διπλό event, απασχόλησε τόσο το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ όσο και τις κινητές του μονάδες.

Αυτο που συνέβη το προ-προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα πάρτι που έγιναν στα beach bar του Αλίμου δείχνουν το πώς η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει. Και μπορεί ο χαμός που έχει γίνει στα social media να αντιμετωπίζεται από τους ίδιους του νέους σαν μια απλή ενόχληση, οι επιπτώσεις όμως στο σύνολο της κοινωνίας μπορεί να είναι δραματικές.

Εξαιτίας της κοσμοσυρροής στο beach bar, προέκυψαν δεκάδες κρούσματα, τη στιγμή που η αγωνία για την υπερμετάδοση του ιού φάνηκε ακόμη και στα κοινωνικά δίκτυα, στα οποία οι χρήστες εξέφρασαν είτε την ενόχλησή τους για την απουσία των στοιχειωδών μέτρων είτε τον θυμό τους για τις πολλές περιπτώσεις μόλυνσης.

Σε σχόλια, μάλιστα, στην πλατφόρμα TikTalk, δασπιστώνεται ότι πολλά είναι τα κρούσματα που προέρχονται από την αμέλεια, ως προς την τήρηση αποστάσεων, στο νυχτερινό κέντρο.

Με έκδηλη αγωνία, όπως προκύπτει από τα σχόλια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που απευθύνθηκαν στον ΕΟΔΥ, αναφέροντας συμπτώματα, ενώ άλλοι επισκέπτηκαν κινητά κλιμάκια ώστε να εξακριβώσουν εάν είναι θετικοί στη νόσο.

Ποιος έκανε το πάρτι

Το συγκεκριμένο πάρτι λοιπόν έγινε σε γνωστό beach bar στην περιοχή του Αλίμου και διοργανώθηκε από τα σχολεία της περιοχής, με αφορμή την ολοκλήρωση της χρονιάς.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, αρκετοί νεαροί έδωσαν το παρών εκεί για να διασκεδάσουν, χωρίς ωστόσο να τηρούνται μέτρα προστασίας. Κάτι που εκ των πραγμάτων είναι δύσκολο να συμβεί, με αποτέλεσμα να πολλοί να κολλήσουν και να έχουμε φτάσει στο σημείο να μετράμε τόσα πολλά κρούσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα