Εκλογές στο τέλος της τετραετίας προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

από fimotro

“Ενεργειακά ασφαλής η χώρα – Είμαστε έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο”, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός

Την πρόθεσή του να εξαντλήσει την τετραετία εξέφρασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο Capital.gr και τον διευθυντή της ιστοσελίδας Σπύρο Δημητρέλη.

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους ότι η ελληνική οικονομία είναι ασφαλής παρά τη διεθνή ενεργειακή κρίση, ενώ σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών προς τους πολίτες τους για τον κίνδυνο ελλείψεων ενεργειακών πόρων, τονίζει ότι “είμαστε καλυμμένοι και για το χειρότερο δυνατό σενάριο που δεν είναι άλλο από την πλήρη διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία”.

Για τα νέα μέτρα στήριξης των εισοδημάτων κατά της ενεργειακής ακρίβειας που ανακοινώνονται σήμερα, ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι πρόκειται για αυξημένη επιδότηση σε σχέση με το Fuel Pass 1 και ότι θα είναι διάρκειας τριών μηνών, ενώ τονίζει ότι ο εθνικός στόχος για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δεν κινδυνεύει από τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις. Στο μέτωπο των εθνικών θεμάτων τονίζει ότι η γεωπολιτική θέση της χώρας είναι ενισχυμένη και σε αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά και ότι στην οικονομία, η Ελλάδα δεν είναι πλέον “το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης”.

Σημειώνει ότι πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την 4ετία αλλά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εφόσον η πολιτική όξυνση βάλει τη χώρα σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Για τα ελληνοτουρκικά σημειώνει ότι η γεωπολιτική θέση της χώρας είναι πολύ ενισχυμένη και ότι η επένδυση που έχει γίνει στην εξωτερική πολιτική της χώρας αποδίδει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα