Δολάριο: Σε τροχιά για την 1η μηνιαία άνοδο από τον Σεπτέμβριο

από Philippos

Το αμερικανικό δολάριο συνέχισε το ράλι του την Τρίτη, αφού υποχώρησε έναντι της στερλίνας και του ευρώ τη Δευτέρα, επανερχόμενο έτσι σε τροχιά για την πρώτη μηνιαία άνοδό του από τον Σεπτέμβριο.

Το ράλι του δολαρίου απέκτησε δυναμική τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ οδήγησαν σε αυξανόμενες προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αναμενόταν αρχικά.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά την αξία του νομίσματος έναντι ενός «καλαθιού» άλλων νομισμάτων, παρέμεινε αμετάβλητος στα 104,64, αλλά εξακολουθεί να αναμένει κέρδη 2,6% τον Φεβρουάριο, για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο.

Η ανάκαμψη του δολαρίου οφείλεται στα ισχυρά στοιχεία του Ιανουαρίου, που ανακοινώθηκαν τον Φεβρουάριο και οδήγησαν σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεων ως προς τις επόμενες κινήσεις της Fed, δήλωσε ο Ray Attrill, επικεφαλής στρατηγικής συναλλάγματος της National Australia Bank.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα ότι το επιτόκιο της Fed θα κορυφωθεί λίγο πάνω από το 5,4% έως τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις για peak γύρω στο 4,70 στις αρχές του μήνα.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων κινήθηκαν επίσης υψηλότερα με την ευαίσθητη στον πληθωρισμό απόδοση των διετών τίτλων να επιστρέφει σε υψηλά τρεισήμισι μηνών.

Το γεν
Την Τρίτη το δολάριο ενισχυόταν κυρίως έναντι του ιαπωνικού γεν, καταγράφοντας άνοδο 0,44%.

Η πολιτική χαμηλών επιτοκίων της Ιαπωνίας αφήνει το γεν εκτεθειμένο στην επιτοκιακή πολιτική άλλων κεντρικών τραπεζών. Παραταύτα, ο νέος διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ) Kazuo Ueda δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι είναι πρόωρο να σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο η κεντρική τράπεζα μπορεί να αλλάξει πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα