ΔΝΤ: Ανάπτυξη 3,8% φέτος και 5% το 2022

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Θετική εξέλιξη, εάν τελικά επιβεβαιωθεί

Σχετικά ευχάριστα και σίγουρα πιο αναθεωρημένα προς το καλύτερα είναι τα νέα που έρχονται από το εξωτερικό σε σχέση με την Ελληνική οικονομία. Αυτό ακριβώς καταγράφει το ΔΝΤ που βλέπει ανάπτυξη 3,8% ότι θα πετύχει φέτος η Ελλάδα, περίπου στα ίδια ποσοστά που καταγράφεται στην εξαμηνία έκθεσή του World Economic Outlook η οποία δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το ΔΝΤ εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 6,9% το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Για το 2022 η ανάπτυξη θα αυξηθεί και θα κυμανθεί κοντά στο 5%.Για την ανεργία εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο στο 16,6% ενώ το 2022 θα συρρικνωθεί στο 15,2% .Ταυτόχρονα Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βλέπει την μερική επαναφορά των πληθωριστικών πιέσεων καθώς προβλέπει ότι θα είναι η επίδραση της ανάπτυξης και στην αναστροφή της τάσης του αποπληθωρισμού στο οποίο κύλησε η οικονομία το 2020 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα από τον αρνητικό πληθωρισμό του 1,3% που είχαμε το 2021 με σ μειωμένη κατανάλωση λόγω των lockdown αναμένεται για φέτος να περάσουμε σε ένα οριακά θετικό πληθωρισμό της τάξης του 0,2% και σε πληθωρισμό 0,8% το 2022 όταν πλέον η οικονομία θα έχει αφήσει πίσω της την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα