Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Επιστολή διαμαρτυρίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα απέστειλε το σωματείο εργαζομένων στον Δήμο με κύριο αίτημα την προστασία τους από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέτρων προστασίας ενώ εγκαλούν την δημοτική αρχή για μη τήρηση των κανόνων προστασίας προειδοποιώντας για κινητοποιήσεις.

Διαβάστε την επιστολή:

«Με την έγγραφη αυτή διαμαρτυρία μας θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η κατάσταση με τη μη χορήγηση προς τους εργαζόμενους των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία μέσων ατομικής προστασίας, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής μας.
Δεν είναι πρώτη φορά που αναφερόμαστε σε αυτό το σημαντικό ζήτημα. Επανειλημμένα έχουμε βγάλει ανακοινώσεις, έχουμε κάνει συγκεντρώσεις , παραστάσεις στη δημοτική αρχή. Έχουμε καταγγείλει το γεγονός στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ). Μάταια όμως, δεν φαίνεται οι μέχρι σήμερα διαμαρτυρίες μας να έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε συναδέλφους, συναδέλφισσες να μην έχουν τα αναγκαία και προβλεπόμενα μέσα προστασίας, να τους δίνονται εντολές, να ανατίθενται καθήκοντα από την υπηρεσία χωρίς κανένας αρμόδιος να νοιάζεται για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους εργαζόμενους αυτούς, εξ αιτίας του αντικείμενου εργασίας. Να οφείλει ο Δήμος τα ΜΑΠ τριών χρόνων-2018,2019,2020, και να μας λένε ότι …έρχονται, έχει γίνει ο διαγωνισμός από τον Φεβρουάριο. Πράγματι ο διαγωνισμός μετά από διαρκείς παρεμβάσεις του σωματείου έγινε μόνο για τα ΜΑΠ ενός χρόνου και όχι για όλα όσα μας οφείλονται. Είμαστε προς το τέλος Ιουνίου και δεν έχουν δοθεί ακόμα.
Όλοι μιλούν για τους κινδύνους, τα έκτακτα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό. Αλήθεια ας μας πει κάποιος από τους αρμοδίους που δίνουν κάθε μέρα εντολές και κουνάνε το δάκτυλο στους εργαζόμενους δόθηκε έστω ένα ζευγάρι μποτάκια, μια φόρμα εργασίας όλο αυτό το διάστημα για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, είτε σε μόνιμο, είτε σε συμβασιούχο, είτε με οποιαδήποτε σχέση εργασίας.
Εκτός εάν το γεγονός ότι δίνεται γάντια μιας χρήσης και γιλέκο στους διμηνίτες και τετραμηνίτες εργαζόμενους που προσλαμβάνεται για έκτακτες ανάγκες, θεωρείται ότι επαρκούν για την προστασία της υγείας τους στη διάρκεια της εργασίας. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε μόνο υποχρεώσεις, έχουμε και δικαιώματα στη διάρκεια της εργασίας. Η δημοτική αρχή, η διοίκηση του Δήμου βλέπει μόνο τις υποχρεώσεις των εργαζομένων; Οι διοικούντες δεν έχουν υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα