Διαβούλευση για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας ζητά η ΓΣΕΕ

από fimotro

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη απέστειλε η ΓΣΕΕ, σχετικά με την επέκταση εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Η Συνομοσπονδία, με δεδομένο το γεγονός ότι στηρίζει το συγκεκριμένο μέτρο, το οποίο δημιουργεί πλαίσιο για διαφανείς και αποτελεσματικούς ελέγχους στην κατεύθυνση προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, ζητά ενόψει της επικείμενης επέκτασης εφαρμογής του, να προηγηθεί διαβούλευση του Υπουργείου με τους κοινωνικούς εταίρους, για την αποδοτικότερη εφαρμογή.

«Είναι αυτονόητο ότι η εφαρμογή του μέτρου της ψηφιακής κάρτας εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, προσαρμογές σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο, οι οποίες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τόσο τις ιδιαιτερότητες κατά την εκτέλεση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού, όσο και τη φύση της λειτουργίας των επιχειρήσεων κάθε κλάδου», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή.

«Η διαβούλευση με τα ενδιαφερόμενα μέρη είναι κρίσιμη, αφού μόνο μέσω αυτής μπορεί να συγκεκριμενοποιηθούν οι επιμέρους ρυθμίσεις και να προσαρμοστούν στις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων , ώστε το μέτρο να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στο σκοπό του και να είναι αμοιβαία επωφελές για τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η διαβούλευση είναι, επιπλέον, αναγκαία και για την αντιμετώπιση των καταχρηστικών πρακτικών υπονόμευσης του μέτρου, που έχουν διαπιστωθεί από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα