Διαβεβαιώσεις Οικονόμου ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά

από fimotro

Με τα στοιχεία για την πανδημία άρχισε την ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου έκανε έκκληση ειδικά στους νέους να τηρούν τα μέτρα προστασίας τις ημέρες των εορτών και να προσέχουν τα ηλικιωμένα άτομα του περιβάλλοντος τους.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί καθημερινά την πορεία και είναι έτοιμη ανα πάσα στιγμή να παρέμβει εφόσον χρειαστεί. Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου έδωσε τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών με αφορμή το ένα έτος από την αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι κάναμε πολλά εν μέσω της πανδημίας, ενισχύσαμε την Υγεία, κανείς δεν ενίσχυσε τους πολίτες όσο εμείς, η κυβέρνηση πήρε γενναίες αποφάσεις αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος, τόνισε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις:

Για ταχύτερη εφαρμογή των μέτρων (πριν τις 3 Ιανουαρίου): Σταθμίζουμε συνεχώς τα δεδομένα, περιμένουμε την αύξηση των κρουσμάτων, αφού ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών θα κάνουμε ότι χρειάζεται στο ενδεδειγμένο χρόνο. Θα ακούσουμε τους ειδικούς εάν χρειάζεται να εφαρμοστούν τα μέτρα νωρίτερα θα γίνει. Τα σχολεία είναι στόχος μας να ανοίξουν κανονικά.

Για μετάλλαξη Όμικρον και αναγκαιότητα νέων μέτρων: Αυτο που ξέρουμε είναι ότι η Όμικρον πλήττει τις νεαρές ηλικίες κυρίως ωστόσο δεν έχει υψηλή νοσηρότητα. Πρέπει όμως να υπολογίσουμε ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε πίεση, και μεγάλο ποσοστό άνω των 60 ετών δεν έχει εμβολιαστεί. Είναι παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας. Πρέπει να ανακόψουμε την εμτάδοση της ν΄σοου στους χώρους που είναι εστίες μετάδοσης, αυτή είναι η λογική της κυβέρνησης.

Για σχολεία: Θα ανοίξουν στην ώρα τους με βάση των σχεδιασμο μας.Παρακολουθούμε την πορεία και θα κάνουμε ότι χρειαστεί.

Για λοκντάουν: Τα μέτρα είναι γνωστά το βασικό ζήτημα είναι η χρονική μετάθεση και ΄χοι νέα μέτρα.

Για σκίτσο Μόσιαλου: Εξέφρασε μια προσωπική άποψη στο πλαίσιο του ιδιωτικου του βίου. Η ελευθερία του λόγου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας ακόμη και αν ο λόγος αυτός είναι άκομψος ακόμη και προσβλητικός για τα πιστεύω. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν σχολιάζει προσωπικές απόψεις πέραν του αυστηρού προσωπικού ορίου του λόγου του καθενός.

Για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε ότι αφορά στο πιστοποιητικό. Είναι ικανοποιητικά τα ποσοστά εξέλιξης όσον αφορά την αναμνηστική δόση. Αν χρειαστεί αν αναπροσαρμόσουμε την στρατηγική μας εδώ είμαστε.

Για μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις: Στηρίξαμε τις επιχειρήσεις με πάνω από 42 δισ. σε όλη τη διάρκεια της κρίσης. Καταφέραμε να σωσουμε την επρίοδο των Χριστουγένννων. Όποια μέτρα συζητούμε θα έχουν στοχευμένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα