Διατηρείται το θετικό μομέντουμ στη Wall Street

από Philippos

Νέα άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά το διήμερο ράλι ανόδου, εν μέσω ανακοίνωσης νέων εταιρικών αποτελεσμάτων και στον απόηχο των πληροφοριών που κάνουν λόγο για πιο συγκρατημένη άνοδο των επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 137,11 μονάδες ή 0,44% στις 31.636,73 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 προσθέτει 35,03 μονάδες ή 0,92% στις 3.832,3 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 169,8 μονάδες ή 1,55% στις 11.119,56 μονάδες.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Coca-Cola ανακοίνωσε σήμερα κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η 3M δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδα της και έκοψε τις εκτιμήσεις της για το 2022.

Επίσης, η General Electric ανακοίνωσε κέρδη γ’ τριμήνου που έχασαν τις εκτιμήσεις, ενώ τα έσοδα ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα της μητρικής της Google, Alphabet και της Microsoft, τα οποία θα ανακοινωθούν μετά τη συνεδρίαση.

Στα μακτοοικονομικά νέα της ημέρας, αισθητή κάμψη κατέγραψαν οι τιμών κατοικιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του δείκτη της S&P CoreLogic Case-Shiller.

Ειδικότερα, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν 13% σε όλη τη χώρα για τον Αύγουστο, έναντι της ετήσιας αύξησης 15,6% τον Ιούλιο. Αυτή η διαφορά, της τάξης του 2,6%, είναι η μεγαλύτερη από τότε που ξεκίνησαν να καταγράφονται τα σχετικά στοιχεία το 1987 και όπως επισημαίνουν αναλυτές αποτελεί ένδειξη υποχωρούν με ρυθμούς ρεκόρ, όπως μεταδίδει το CNBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα