Χρηστικές πληροφορίες για Επιστρεπτέα 7, ενοίκια, Voucher 200 ευρώ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Στα μέσα Απριλίου αρχίζουν οι αιτήσεις για τον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Για να την λάβουν οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν μείωση τζίρου την περίοδο Ιανουάριος – Μάρτιος της τάξης του 20%, συγκριτικά με το ίδιο διάστημα του περασμένου χρόνου.

Η ελάχιστη ενίσχυση θα είναι 1.000 ευρώ, ενώ το το 50% ενίσχυσης δεν θα επιστρέφεται στο κράτος. Στον συγκεκριμένο κύκλο εντάχθηκαν μεταξύ άλλων οι κλειστές επιχειρήσεις, το λιανεμπόριο, η εστίαση και ο τουρισμός. Το συνολικό ύψος της Επιστρεπτέας 7 θα είναι 1 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα μισθώματα, περίπου 200.000 επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από τα ενοίκια του Απριλίου. Το μέτρο αφορά τις κλειστές επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τον ίδιο μήνα, θα καταβάλουν το 40% του μισθώματος. Συγκεκριμένα, η επέκακτη για απαλλαγή του ενοικίου αφορά: λιανεμπόριο, εστίαση, πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμός. Υπάρχει σκέψη να επεκταθεί το μηδενικό ενοίκιο και τον Μάιο για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές μετά τη διαδικασία ανοίγματος της οικονομίας.

Στις 5 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για τα voucher των 200 ευρώ για μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές έως 24 ετών. Η απόφαση αφορά 560.000 νέους και οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά στο gov.gr με τους κωδικούς του taxisnet. Το ποσό είναι 200 ευρώ ανά παιδί, ωστόσο θα προσμετράται το τεκμαρτό εισόδημα των οικογενειών, κάτι που θα συμπεριλαμβάνει και τεκμήρια.

Η διαδικασία θα έχει ως εξής: Oι προμηθευτές έκαναν εκδήλωση ενδιαφέροντος, αρχής γενομένης από την Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν αίτηση στην προκαθορισμένη ημερομηνία και μετά θα ενημερωθούν αν πληρούν τα κριτήρια. Όσοι τα πληρούν, θα λάβουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό που θα αντιστοιχεί σε έκπτωση 200 ευρώ για την αγορά λάπτοπ, τάμπλετ ή ηλεκτρονικού υπολογιστή. Στις διατάξεις του εν λόγω σχεδίου υπογραμμίζεται ότι οι δικαιούχοι απαγορεύεται για 2 χρόνια να μεταπωλήσουν την ηλεκτρονική συσκευή που αγόρασαν. Μάλιστα, θα πραγματοποιούνται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Εισοδηματικά κριτήρια
Δύο γονείς με:

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 ευρώ

2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 ευρώ

3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 13.500 ευρώ

Μονογονεϊκές οικογένειες

1 παιδί: Ετ. Εισοδ. έως 9.000 ευρώ

2 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 10.500 ευρώ

3 παιδιά: Ετ. Εισοδ. έως 12.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα