Χρηματιστήριο: Μέχρι 4% η πτώση στις τράπεζες

από Philippos

Ξεπερνούν το 4% οι απώλειες στις τραπεζικές μετοχές και το 1,88% η πτώση για τον γενικό δείκτη, που πλέον απομακρύνεται από τις 1.000 μονάδες και βρίσκει το επόμενο stop, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, μεταξύ των 950 – 970 μονάδων.

Λίγο πιο πριν η αγορά εκινείτο προς την περιοχή των 970 μονάδων, με τους αναλυτές ωστόσο να μην εκφράζουν ανησυχία, θεωρώντας ότι πρόκειται για φυσιολογική διόρθωση, αφού η αγορά από τις 20/12 έχει δει το κόκκινο μόλις τρεις φορές και από την αρχή του χρόνου τα κέρδη υπερέβαιναν το 6%. Μόνο στην Πειραιώς, η αντίδραση που έχει βγει από το ξεκίνημα της χρονιάς ξεπερνούσε το 20%.

Η πτώση γίνεται με τζίρο, άνω των 45 εκατ. ευρώ, με τους χρηματιστές να βλέπουν το ποτήρι… μισογεμάτο, αφού η προσφορά που βγαίνει απορροφάται, ειδικά στις τράπεζες που θεωρούνται το απόλυτο play για φέτος. Σε μία μέρα πτωτική και για την Ευρώπη με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στην ευρωζώνη, Dax στην Φρανκφούρτη και Cac στο Παρίσι να υποχωρούν πάνω από 1% λόγω των ανησυχιών για ύφεση, στο Χ.Α. δημιουργούνται καλύτερες αποτιμήσεις, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν πεδίο για νέες τοποθετήσεις.

Οι συναλλαγές τείνουν να αγγίξουν τα 50 εκατ. ευρώ έπειτα από τρεις ώρες συναλλαγών.

Σχεδόν 45 οι απώλειες για την Πειραιώς, η οποία θέλει κίνηση πάνω από το 1,75 ευρώ για να έχει ελπίδες ένταξης στον MSCI. Η μετοχή υποχωρεί στα όρια του 1,70 με 3,5 εκατ. τεμάχια. Πάνω από 3% η πτώση στην Άλφα, στο 1,15 ευρώ με 8 εκατ. τεμάχια (!) ως αυτή την ώρα. Πτώση 2,4% για την Eurobank, στο 1,15 με 3,7 εκατ. τεμάχια και λιγότερο η ΕΤΕ, 1,3%, στα 4,05 ευρώ με τον όγκο να πλησιάζει το 1 εκατ. τεμάχια.

Από εκεί και πέρα profit taking στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με 63 χιλιάδες κομμάτια, πάνω από 3% η πτώση στην ΔΕΗ, στα 7,04 με 195 χιλιάδες κομμάτια, ΕΧΑΕ 2,2% πτώση μετά από 9 ανοδικές, πτώση 3,2% για την ΜΟΗ, 3,3% για το Jumbo1,8% για τον Μυτιληναίο και 1,3% για την Τέρνα Ενεργειακή. Νέα πτώση για την Coca Cola 1,3%, στα 22 ευρώ. Προβληματίζει και σήμερα η συμπεριφορά σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ που συνεχίζουν να καταγράφουν απώλειες, όχι βεβαίως όσες η αγορά 0,55% και 0,76% αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα