Χρέη ύψους 1,7 τρισ. ευρώ για τις ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες

από fimotro

Χρέη συσσωρεύουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας και κοινής ωφέλειας, προκειμένου να καλύψουν τα εκτινασσόμενα κόστη λόγω των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου, τονίζει το πρακτορείο Bloomberg.

Το συνολικό τους χρέος, που δεν έχει σταματήσει να ανεβαίνει από την εποχή της πανδημίας, εκτοξεύτηκε φέτος πάνω από 1,7 τρισ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο πάνω από 50% από το διάστημα πριν το 2020.

Πρόσφατα, η γερμανική Uniper ανακοίνωσε ότι χρειάζεται νέο δανεισμό 9 δισ. ευρώ, ενώ η τσεχική ενεργειακή εταιρεία CEZ βγαίνει στις αγορές για 3 δισ. ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση. Τουλάχιστον 24 δισ. ευρώ νέου δανεισμού θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του συνόλου του κλάδου το αμέσως προσεχές διάστημα.

Οι ενεργειακές εταιρείες της Ευρώπης έχουν αντλήσει 45 δισ. ευρώ από ομόλογα και 72 δισ. ευρώ από δάνεια κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα