Χαρδαλιάς: Δεν απειλεί κατοικίες η φωτιά στα Στύρα, βελτιωμένη η κατάσταση στον Βαρνάβα

από fimotro

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι από τις 52 δασικές φωτιές που υπήρχαν χτες Παρασκευή (9/7), το Σάββατο (10/7) εκδηλώθηκαν 51 και στη συνέχεια έκανε μια λεπτομερή αναφορά.

Ανέφερε λοιπόν πως η φωτιά στον Βαρνάβα είναι σε εξαιρετικά βελτιωμένη κατάσταση και συνεχίζεται η επιχείρηση με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις χερσαίες και εναέριες.

Στις εστίες που εκδηλώθηκαν σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο από τις 10:30 το πρωί, αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ όταν κάποιες εστίες έφτασαν κοντά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, αποτράπηκαν με επιτυχία.

Λίγο πριν τις 13:00 εκδηλώθηκε φωτιά στη Νέα Ιωνία Βόλου η οποία αντιμετωπίστηκε σε μία ώρα.

Στα Στύρα Ευβοίας, η φωτιά εξαιτίας των ανέμων κινήθηκε νότια με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τη περιοχή Νημποριό. Είναι σε εξέλιξη αλλ;a δεν απειλεί κατοικίες και υποδομές.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πετάει με ελικόπτερο πάνω από τα Στύρα Ευβοίας.

Οι άνεμοι, όπως ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, είναι 6 και 7 μποφόρ ενώ σε ορισμένες περιοχές έχουν φτάσει και τα 8 μποφόρ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα