Απορρίπτει ως αβάσιμους η Ελλάδα τους προκλητικούς ισχυρισμούς του Ακάρ

από fimotro

«Απορρίπτουμε αβάσιμους ισχυρισμούς στο σύνολό τους» ανέφεραν διπλωματικές πηγές στον ΣΚΑΪ ως απάντηση στις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου.

Θυμίζουμε ότι ο Χουλουσί Ακάρ επανήρθε στη προκλητική ρητορική εναντίον της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Αδριανούπολη  στα ελληνοτουρκικά σύνορα τόνισε:

«Οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα πάνε πουθενά με την επεκτατική τους συμπεριφορά και την προβοκατόρικη στάση τους», ανέφερε ο κ. Ακάρ, σύμφωνα με το Anadolu. Πρόσθεσε ότι «αυτές οι πολιτικές απέχουν πολύ από το να είναι λογικές και δεν σημαίνουν τίποτα”, ενώ κατηγόρησε την ελληνική πλευρά ότι “κυνηγά άδεια όνειρα”. Περιμένουμε οι πάντες και ιδιαίτερα η ελληνική ηγεσία να καταλάβει την σπουδαιότητα των σχέσεων καλής γειτονίας. Δυστυχώς όμως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με προβοκάτσιες, παράνομες ενέργειες και επιθετική ρητορική από τους Έλληνες» ανέφερε.

Ο κ. Ακάρ φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα νησιά του Αιγαίου και στην αποστρατικοποίηση τους: «Κάνουν διεκδικήσεις λες και είναι οι μοναδικοί ιδιοκτήτες του Αιγαίου και προσπαθούν να εξοπλίσουν όλα τα νησιά», δήλωσε ο Τούρκος υπ. Άμυνας.

Μάλιστα ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά συνέχεια κατηγορεί την Τουρκία, αλλά είναι αυτή που αγνοεί τους διεθνείς νόμους. Χαρακτήρισε δε τις ελληνικές διεκδικήσεις «εκτός πραγματικότητας».

Αναφορικά με το θέμα βραχονησίδων του Αιγαίου , ο κ. Ακάρ δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει για μια ακόμη φορά την Ελλάδα για παραβίαση των Συνθηκών της Λωζάνης και των Παρισίων, αναφέροντας ότι παρά το γεγονός ότι 23 νησιά που περιέχονται σε αυτές πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα, αυτό δεν ισχύει για τα 16 από αυτά: «Γιατί και εναντίον ποιου είναι εξοπλισμένα αυτά τα νησιά».

Φυσικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στην Ελλάδα και για την προοπτική επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο. Κατηγόρησε την Αθήνα ότι θέλει να περιορίσει τα διεθνή ύδατα από 48% στο 20%, για να καρπωθεί το 70% του Αιγαίου. Μάλιστα ανέφερε ότι οι Έλληνες κάνουν ότι μπορούν για να περιορίσουν την Τουρκία. “Επιμένουν να κατηγορούν την Τουρκία, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι αυτοί είναι που προβαίνουν σε επιθετικές ενέργειες”, ανάφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα