Απομακρύνεται το καθολικό lockdown

από fimotro

“Κλείδωσε” η απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο για τον κωδικό 6

Ευτυχώς για την αγορά και την πραγματική οικονομία απομακρύνεται το καθολικό lockdown είτε στην Αττική είτε σε ολόκληρη την χώρα. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει ενδεχόμενο γενικευμένου και αυστηρού lockdown. Έτσι μία από τις πρώτες εισηγήσεις είναι ότι ο κωδικός 6 στα SMS θα φορά μόνο πεζούς και δεν θα επιτρέπεται πλέον η μετακίνηση με τα αυτοκίνητα. Αυτό που θα πρέπει να εξακριβωθεί στη συνέχεια είναι αν αυτό το μέτρο θα αφορά μόνο την Αττική αλλά ολόκληρη την Ελλάδα.

Σε ότι ε΄χει να κάνει το καθολικό lockdown απομακρύνεται και θα ληφθούν μέτρα ανά περιοχή.

Από εκεί και πέρα τα σενάρια εξετάζονται για νέους περιορισμούς 

  • Ενα 15νθήμερο lockdown τύπου Μαρτίου 2020 με κλειστό το βιομηχανικό τομέα. Θεωρείται, πάντως, δύσκολο να κλείσουν εργοστάσια και βιομηχανίες με βάση τα οικονομικά δεδομένα.
  • Προβληματισμός επικρατεί για την κατάχρηση του κωδικού 4, που σχετίζεται με την παροχή βοήθειας. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να αυξηθούν οι έλεγχοι, προκειμένου να γίνεται ορθή χρήση του κωδικού.
  • Δεν αποκλείεται να αρθεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, που έχει οδηγήσει σε συγχρωτισμό σε ανοιχτούς χώρους και σούπερ μάρκετ τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

O Νίκος Χαρδαλιάς θα παραβρεθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της Πολιτείας έτσι ώστε να αναχαιτιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας που καλπάζει στη χώρα μας και πιέζει αφόρητα το ΕΣΥ.

Ο Χαρδαλιάς θα κάνει τις ανακοινώσεις

Συγκεκριμένα την ώρα που οι λοιμωξιολόγοι συνεδριάζουν προκειμένου να εισηγηθούν στην κυβέρνηση τα πιο αυστηρά μέτρα για το επόμενο δεκαπενθήμερο, η κυβέρνηση φαίνεται να είναι αποφασισμένη να ανακοινώσει σήμερα κιόλας τις αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα θα παρουσιάσουν ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα αναλάβει να παρουσιάσει τα μέτρα σχετικά με το lockdown και τι θα ισχύσει -ενδεχομένως από αύριο – στις μετακινήσεις των πολιτών και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας θα παρουσιάσει το σχέδιο ενίσχυσης του ΕΣΥ και κυρίως των νοσοκομείων της Αττικής.

Κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα θέλουν οι ειδικοί

Προς το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων της χώρας κατευθύνονται οι ειδικοί, μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού των τελευταίων ημερών.

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης και μελετά τα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο που εξετάζεται αφορά σε καθολικό κλείσιμο, ανεξαρτήτως χρώματος στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19.

Η πρόταση συζητείται χωρίς για την ώρα να έχει «κλειδώσει» κάποια απόφαση. Η ανακοίνωση των νέων μέτρων θα γίνει το απόγευμα από τον Νίκο Χαρδαλιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα