Αποκλείστηκαν επί ώρες στο τούνελ της Μάγχης επιβάτες του τρένου

από fimotro

Εκατοντάδες επιβάτες τρένου που έπαθε μηχανική βλάβη ενώ διέσχιζε τη σήραγγα της Μάγχης, η οποία ενώνει τη Γαλλία και τη Βρετανία, αποκλείστηκαν στη σήραγγα και χρειάστηκε να περπατήσουν στο τούνελ μέχρι να φτάσουν σε άλλο συρμό.

Βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν τουρίστες και άλλους επιβάτες να περπατούν μέσα στη σήραγγα υπηρεσίας.

Η εταιρεία του Eurotunnel επιβεβαίωσε ότι την Τρίτη ο συρμός των 15:50 σταμάτησε λόγω βλάβης, ενώ κατευθυνόταν προς τη Βρετανία. Οι επιβαίνοντες χρειάστηκε να περπατήσουν ως το σημείο που θα τους παραλάμβανε άλλο συρμός για να τους μεταφέρει στον προορισμό τους.

Εν τω μεταξύ οι ταξιδιώτες προς τη Βρετανία θα παρέμεναν στο Καλαί ως τα ξημερώματα της Τετάρτης για να επιλυθεί το ζήτημα.

Επιβάτης είπε στο πρακτορείο PA ότι 10 λεπτά από την αναχώρηση, τα φώτα έσβησαν και το τρένο σταμάτησε. Στους επιβάτες είπαν ότι πρέπει να λυθεί ένα ζήτημα με τις ρόδες, αλλά 1,5 ώρα μετά δεν είχαν βρει κάτι.

Τελικά αποβιβάστηκαν και περπάτησαν για περίπου 10 λεπτά μέσα στη σήραγγα υπηρεσίας ως το τρένο που θα τους παραλάμβανε, αλλά και αυτό είχε προβλήματα.

Τελικά έφτασαν στη Βρετανία έξι ώρες από την επιβίβαση στη Γαλλία.

Το μεγαλύτερο μέρος από τα περίπου 50 χιλιόμετρα της σήραγγας βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω από τον βυθό της Μάγχης. Αποτελείται από δύο σήραγγες και μια μικρότερη υπηρεσίας ανάμεσα σε αυτές που προορίζονται για τους συρμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα