Αποχωρεί από την Intrakat ο Δημήτρης Κούτρας

από fimotro

Αποχωρεί από την Intrakat ο Δημήτρης Κούτρας αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας. Την αποχώρηση του από την Intrakat, ο κ Κούτρας τη γνωστοποίησε στο περιθώριο της εκδήλωσης για την υπογραφή σύμβασης μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και κοινοπραξίας εταιρειών στην οποία συμμετέχει η Intrakat , για την Β΄ φάση ανάπτυξης του Σ. Σ. Σταθμού Αθηνών.

Ο Δημήτρης Κούτρας διατηρεί περίπου το 8,1% της Intrakat αλλά δεν συμμετείχε στην πρόσφατη συμφωνία με το εφοπλιστικό σχήμα υπό τους κ.κ. Δημ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη και τον Αλ. Εξάρχου. Επιπλέον με βάση την πρόταση των νέων βασικών μετόχων της Intrakat δεν θα συμμετέχει στο νέο διοικητικό συμβούλιο που αναμένεται να διοριστεί στην γενική συνέλευση της Παρασκευής. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πράξει με το πακέτο μετοχών που ελέγχει.

Ο κ. Κούτρας «βετεράνος» στον χώρο των κατασκευών διετέλεσε αντιπρόεδρος και διευθυντής έργων στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. από το 1978 και στη συνέχεια πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος μέχρι την αποχώρηση του τον Ιούλιο 2018, όταν και μετακινήθηκε στην Intrakat.

Θεωρείται βέβαιο ότι μετά την αποχώρηση του θα ασχοληθεί με τη μεταλλουργία καθώς η οικογένεια Κούτρα, μέσω της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ Α.Ε. (ΕΛΛΗΜΕΤ), προωθεί τα τελευταία χρόνια μια σημαντική επένδυση στην εξόρυξη χρωμίτη που θα καταστήσει την Ελλάδα την τέταρτη χώρα παραγωγής σιδηροχρωμίου στην ΕΕ.

Όπως έγραψε το «powergame.gr» αυτές τις ημέρες είναι σε δημόσια διαβούλευση η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) για τη μονάδα παραγωγής σιδηροχρωμίου της ΕΛΛΗΜΕΤ στην Κοζάνη.

Σύμφωνα με την Μ.Π.Ε., η μονάδα θα μπορεί να παράγει 80,62 τόνους σιδηροχρωμίου υψηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα την ημέρα, δηλαδή περίπου 27.000 τόνους το χρόνο. Για ετήσια παραγωγή 27.000 τόνων σιδηροχρωμίου, ο κύκλος εργασιών της μονάδας θα φτάσει τα 38,7 εκατ. δολάρια, λαμβάνοντας ιστορική μέση τιμή πώλησης ίση με 1,05 δολάριο ανά λίβρα (1 λίβρα = 0,453592 κιλά), με αξιόλογη κερδοφορία που μπορεί να φτάσει και τα τέσσερα εκατ. ευρώ ετησίως.

Στην ίδια μελέτη επισημαίνεται πως απαιτούνται επενδύσεις άνω των 27 εκατ. ευρώ για την μεταλλουργεία σιδηροχρωμίου. Συνολικά για την μεταλλουργεία, για τα εργοστάσια εμπλουτισμού, την έρευνα και εκμετάλλευση των μεταλλείων χρωμίτη θα απαιτηθούν άνω των 55 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα η ΕΛΛΗΜΕΤ έχει επενδύσει 10 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα