Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα προκαταγραφής προσφύγων από την Ουκρανία

από fimotro

Ξεκίνησε σήμερα, η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας προκαταγραφής προσφύγων από την Ουκρανία. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στον ειδικό σύνδεσμο apps.migration.gov.gr/temporary-protection.

Η πλατφόρμα παρέχει σε Ουκρανούς υπηκόους που διέμεναν στην Ουκρανία πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24/2 τη δυνατότητα να δηλώσουν τα βασικά τους στοιχεία και να λάβουν εξειδικευμένο ραντεβού προσέλευσης με φυσική παρουσία σε Περιφερειακά Γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου, προκειμένου να λάβουν καθεστώς προσωρινής προστασίας.

Η διαδικασία παροχής προσωρινής προστασίας θα ξεκινήσει στις 4 Απριλίου και θα πραγματοποιείται στα Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου Κρήτης, Πάτρας, Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Τα εν λόγω Γραφεία θα λειτουργούν ως σημεία μίας στάσης, καθώς οι δικαιούχοι προσωρινής προστασίας, με την ολοκλήρωση της καταγραφής, θα λαμβάνουν την κάρτα, όπου θα αναγράφονται άδεια προσωρινής διαμονής (με ημερομηνία λήξης την 4η Μαρτίου 2023), Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ).

Αυτομάτως, οι δικαιούχοι αποκτούν πρόσβαση στις παροχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας και κατ΄ επέκταση πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θα έχουν το δικαίωμα εργασίας στην ελληνική Επικράτεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα