Άνοιγμα Καμμένου στην κυβέρνηση με στήριξη της συμφωνίας

από fimotro

“Άριστη η συμφωνία με τη Γαλλία”, είπε σήμερα στον ΣΚΑΪ

Την παράδοση Τούρκων στρατιωτών στην Άγκυρα αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος μίλησε για το πώς διαχειρίστηκε ο ίδιος τις κρίσεις με την Τουρκία κατά τη διάρκεια της θητείας του ως ΥΕΘΑ, επί συγκυβλερνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αναφερόμενος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή με τη γειτονική χώρα σημείωσε ότι θεωρεί «δεδομένο» ενα θερμό επεισόδιο με που θα επιδιώξει η Τουρκία για να οδηγηθεί η Ελλάδα στη Χάγη. «Aν δεχτούμε επίθεση θα είμαστε μόνοι μας τις πρώτες ώρες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «υπήρξαν στιγμές που ήμασταν πολύ κοντά σε σύγκρουση με την Τουρκία».

Ο πρώην υπουργός, ο οποίος για 1,5 χρόνο δεν είχε μιλήσει στα ΜΜΕ, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με αφορμή την ελληνογαλλική συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «άριστη» και εν συνεχεία αναφέρθηκε στο γιατί δεν προχώρησε η εν λόγω συμφωνία κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αναφερόμενος στη «Συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε ότι δεν μπορούσε να ρίξει την τότε κυβέρνηση γιατί οι βουλευτές του «είχαν αγοραστεί».

Δεδομένο το θερμό επεισόδιο με Τουρκία

Ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι θεωρεί δεδομένο το θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. «Κάνουν μεγάλη μάχη με τα αλιευτικά, σε περιοχή ασκήσεως των υποβρυχίων μας 60 – 70 αλιευτικά (…) H Τουρκία θα θελήσει θερμό επεισόδιο επειδή πιέζεται για να οδηγήσει την Ελλάδα στη Χάγη» εκτίμησε.

«Άριστη» η συμφωνία με τη Γαλλία

«Η συμφωνία που υπεγράφη είναι η αλλαγή της σημασίας της χώρας είναι μια άριστη συμφωνία γιατί πρώτα απ’ όλα η Ελλάδα δέχεται την εισήγηση του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου που είχε επιλέξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τη μετατροπή του στόλου μας με νέες φρεγάτες και το συνδυασμό αεροναυτικών δυνάμεων, δηλαδή την επικοινωνία των πλοίων με τα αεροσκάφη και τα δορυφορικά συστήματα όπως το πρόγραμμα Ήλιος… που είναι πολύ διαφορετικό σύστημα και δεν μπλοκάρεται…» τόνισε.

Πρέσπες: «Είχαν αγοραστεί οι βουλευτές μου»

«Πώς να ρίξω την κυβέρνηση με τους βουλευτές μου που είχαν όλοι αγοραστεί; Οι βουλευτές μου περάσανε όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε δε ο Πάνος Καμμένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα