Αν αυξηθούν τα κρούσματα θα επανέλθει η καραντίνα

από fimotro

Σαφής προειδοποίηση από τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου – οπότε και αρχίζει η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών εντός της περιφέρειάς τους – και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, δίνεται το πιο σημαντικό τεστ εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. «Αν διαπιστωθεί αύξηση κρουσμάτων, θα ακολουθήσει επαναφορά του lockdown», δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθ. Δημόπουλος, μιλώντας στον Alpha.

Ερωτηθείς ποιος είναι ο αριθμός των κρουσμάτων που θα οδηγήσει την κοινωνία σε νέα καραντίνα, ο πρύτανης απάντησε: «Ο αριθμός είναι σχετικός. Πρέπει να δούμε αν θα υπάρξει διασπορά στην κοινότητα ή αν τα κρούσματα συγκεντρώνονται σε δομές, όπου μπορούν πιο εύκολα να ελεγχθούν».

Ο κ. Δημόπουλος επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ, όχι προσωρινά, τονίζοντας: «Χρειάζεται ουσιαστική ενίσχυση, πέρα από την ηθική ανταμοιβή. Χρειάζεται αναθεώρηση του τρόπου σκέψης όσον αφορά τις αμοιβές και τις αποζημιώσεις όσων δουλεύουν στο ΕΣΥ, και στο πλαίσιο των νοσοκομείων».

Στα θετικά αποτελέσματα το φάρμακο ρεμδεσιβίρη που δοκιμάζεται κατά του κορονοϊού και στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο κ. Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πανδημία αναφέρθηκε ο κ. Δημόπουλος.

«Για πρώτη φορά έχουμε δεδομένα μελέτης, αναφορικά με τη ρεμδεσιβίρη που χορηγείται σε ένα ποσοστό ασθενών. Δεν σημαίνει ότι βρήκαμε το φάρμακο ή ότι είναι η λύση του θέματος», τόνισε, προσθέτοντας ότι για πρώτη φορά φάρμακο δρα ανασταλτικά στον ιό. (…) Χορηγείται ενδοφλεβίως σε συνθήκες νοσηλείας. Η έγκριση του φαρμάκου είναι για ασθενείς με μέτρια ή σοβαρή νόσο και αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό του ιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα