26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Το ΝΑΤΟ καλεί τα Σκόπια να επιδείξουν ρεαλισμό για την ονομασία

από fimotro

«Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής των Σκοπίων.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι «χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως η επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας», αναφερόμενος στις φιλοδοξίες των Σκοπίων να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, που βρίσκεται από χθες στα Σκόπια, έχει από το πρωί διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία.
Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, υποστήριξε ότι οι πόρτες της Βορειατλαντικής Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο ευχαρίστησε τα Σκόπια που μετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές.

Ο γ.γ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ήδη με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά την οποία θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα