26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Το καταλανικό κοινοβούλιο κήρυξε την ανεξαρτησία!…

από fimotro

Κορυφώνεται το δράμα στην Ισπανία καθώς, ενώ στη Μαδρίτη συνεδριάζει η Γερουσία προκειμένου να εγκρίνει το αίτημα της κεντρικής κυβέρνησης για την ενεργοποίηση του άρθρου 155, που προβλέπει αναστολή της αυτονομίας της Καταλονίας και παύση της τοπικής κυβέρνησης, στο καταλανικό κοινοβούλιο ψηφίστηκε η ανακήρυξη ανεξαρτησίας.

Το αίτημα ανεξαρτησίας προήλθε από τα κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό. Στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξελίξεις.

«Θα συγκροτήσουμε την Καταλανική Δημοκρατία ως ανεξάρτητο, κυρίαρχο, δημοκρατικό και κοινωνικό κράτος δικαίου», αναφέρεται στο ψήφισμα.

Η μυστική ψηφοφορία ολοκληρώθηκε και το «ναι» επικράτησε συντριπτικά. Συγκεκριμένα, τα «ναι» ήταν 70, τα «όχι» 10, ενώ υπήρξαν και δυο λευκά.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι που μέσω twitter κάλεσε όλους τους Ισπανούς να επιδείξουν ενότητα. «Θα αποκατασταθεί το κράτος δικαίου στην Καταλονία», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα