20 Απριλίου 2024 / 6:39 πμ
20 Απριλίου 2024 / 6:39 πμ

Ο Αρης Ξενόφoς νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

από fimotro

Ο Αρης Ξενόφος αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (ΕΕΣΥΠ). Διευθύνων Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Ριχάρδος Λαμπίρης ενώ η έως σήμερα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Λ. Τσιτσογιαννοπούλου παραμένει ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ.

Παράλληλα το Δ.Σ. συμπληρώνεται με τη συμμετοχή του Γιώργου Μαρίνου ως νέο μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ξενόφος, διατέλεσε ως το καλοκαίρι του 2016 Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Κατά την διάρκεια της θητείας του διενεργήθηκε επιτυχής ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (τέλη του 2015), η πρώτη αξιολόγηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Τραπεζών ενώ αποτυπώθηκε για πρώτη φορά από πλευράς Ταμείου πλαίσιο για την διαχείριση των «κόκκινων δανείων».

Η προηγούμενη εμπειρία του αποτέλεσε, όπως όλα δείχνουν, «διαβατήριο» για να καταλάβει τη θέση του προέδρου στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς αφενός απολαμβάνει την εμπιστοσύνη Θεσμών και κυβέρνησης αφετέρου προτεραιότητα του ΤΑΙΠΕΔ είναι η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Αναλυτικά:

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (ΕΕΣΥΠ) ανακοινώνει τη συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) με ισχύ από 6 Νοεμβρίου 2017.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., μοναδικής
μετόχου του ΤΑΙΠΕΔ, αποφάσισε την ακόλουθη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του
ΤΑΙΠΕΔ:

1. Άρης Ξενόφος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

2. Ριχάρδος Λαμπίρης, Διευθύνων Σύμβουλος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

3. Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

4. Άγγελος Βλάχος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

5. Γιώργος Μαρίνος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΣΥΠ καλωσορίζει τη νέα ομάδα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ και της εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα πλαίσια των υποχρεώσεών της, αλλά και του ευρύτερου ρόλου του Ταμείου στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με την προσέλκυση επενδύσεων και την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αξιοποίησης το οποίο είναι ο πυλώνας της στρατηγικής του ΤΑΙΠΕΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί την κυρία Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου για τις υπηρεσίες της ως Πρόεδρος τους τελευταίους 6 μήνες και για τη δέσμευσή της στους στόχους του ΤΑΙΠΕΔ.

Η θητεία όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ορίζεται έως την 1η Ιουλίου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα