26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Το Ελληνικό χρέος στην ατζέντα του σημερινού EuroWorking Group

από fimotro

Η βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους αναμένεται να βρεθεί στο τραπέζι της συνεδρίασης του EuroWorking Group που πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές πρόκειται για αμιγώς τεχνικό θέμα, ενώ σημειώνουν ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τον σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης και αφού ολοκληρωθούν τα stress test των τραπεζών.

Να σημειωθεί ότι οσον αφορά στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε την Τετάρτη ότι «αυτή θα μπορούσε να περιλαμβάνει περαιτέρω επιμηκύνσεις των περιόδων αποπληρωμής των δανείων του EFSF (Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προδρόμου του ESM) ή τη μεταφορά κερδών που είχαν οι κεντρικές τράπεζες από την αγορά ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά».

Παράλληλα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα ενημερώσει για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και τις τεχνικές συζητήσεις στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης που ξεκίνησαν από την Δευτέρα στην Αθήνα και ολοκληρώνονται σήμερα Πέμπτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα