26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν για Κυπριακό και Συριακό

από fimotro

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε σήμερα το θέμα της συριακής κρίσης και της διευθέτησης του Κυπριακού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
«Συζητήθηκε σειρά διεθνών θεμάτων , ανάμεσά τους η κατάσταση στη Συρία και η διευθέτηση του Κυπριακού», ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε στον ρώσο πρόεδρο τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία του ρώσου πρεσβευτή Αντρέι Κάρλοφ στην Αγκυρα και την αεροπορική καταστροφή στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
Την επικοινωνία των δύο αντρών επιβεβαίωσε το Γραφείο Τύπου του Ελληνα πρωθυπουργού:
«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για την συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα, με τους δεκάδες νεκρούς, και τη δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη στην Άγκυρα από τρομοκρατική επίθεση.
Ο Πρωθυπουργός και Ρώσος Πρόεδρος συζήτησαν ακόμη, για τις κρίσιμες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Επίσης συνομίλησαν για τη σημασία του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας, για τις διμερείς σχέσεις και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης τους το 2017, κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του τουρισμού και του πολιτισμού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα