26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Συνάντηση με Τσίπρα ζητούν οι συνταξιούχοι

από fimotro

Υπό αστυνομικό κλοιό και πολλές φορές σε κλίμα έντασης, έγινε χθες η συγκέντρωση και πορεία εκατοντάδων συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου.Ενταση επικράτησε όταν οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στην Ηρώδου του Αττικού για να κατευθυνθούν στο Μαξίμου. Ωστόσο, οι κλούβες που είχαν παραταχθεί εμπόδισαν την διέλευσή τους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μικροεντάσεις με τους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Οι συνταξιούχοι χαρακτηρίζουν ψίχουλα τις παροχές του πρωθυπουργού και ζητούν αποκατάσταση των αδικιών που έχουν γίνει.
Στο Μαξίμου οκταμελής αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη, στον οποίο έθεσαν το πάγιο αίτημά τους να κανονιστεί άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό.
Όπως δήλωσε εξερχόμενος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο κ. Φλαμπουράρης δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει το αίτημά τους στον κ.Τσίπρα και μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα τους δώσει την τελική απάντηση.
Ο κ. Κουμπούρης τόνισε ότι μέχρι τότε οι συνταξιούχοι παραμένουν στις επάλξεις του αγώνα. Οι συνταξιούχοι διεκδικούν τη μόνιμη επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την κατώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ, τη μη κατάργηση του ΕΚΑΣ και την επιστροφή των χρημάτων που έχουν χάσει με τις περικοπές στις συντάξεις όλα αυτά τα χρόνια. Ομως, οι φήμες για νέο ψαλίδι στο ΕΚΑΣ 250 χιλιάδων δικαιούχων, που θα φτάσει το 50%, βαραίνει ακόμη περισσότερο το κλίμα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Θεσμοί στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Τάσο Πετρόπουλο παρέμειναν δύσπιστοι ακόμα και για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ από την 1/1/2017. Ο υφυπουργός προσπαθούσε να τους πείσει ότι απαιτείται ένα μεταβατικό διάστημα προκειμένου να μην επικρατήσει αλαλούμ αλλά άμεσα θα επιτευχθούν εξοικονομήσεις από τα κτίρια που θα ξενοικιαστούν και την απλοποίηση των διαδικασιών. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν εκδοθεί όσες εγκύκλιοι απαιτούνται για τις νέες εισφορές των επαγγελματιών και των αγροτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα