27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Στις κάλπες σήμερα οι Ελληνοκύπριοι για την τοπική αυτοδιοίκηση

από fimotro

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει των διαπραγματεύσεων στις 9 με 12 Ιανουαρίου στην Γενεύη, η αποκάλυψη πέρσι και φέτος πολλών σκανδάλων σε δήμους και η καθυστέρηση της Βουλής να προωθήσει τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν μειώσει πάρα πολύ το ενδιαφέρον των Ελληνοκυπρίων για τις σημερινές δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.
Η προεκλογική εκστρατεία κράτησε τρεις μήνες και αν εξαιρεθούν κάποιες «βεντέτες» μεταξύ ορισμένων υποψηφίων, δεν παρουσιάστηκε κάτι το ουσιαστικό. Η προεκλογική μάχη δόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βεβαίως της δοκιμασμένης και αποτελεσματικής λογικής της «κουμπαριάς».
Διάλογος επί της ουσίας δεν διεξήχθη, προβλήματα σε τοπικό επίπεδο δεν απασχόλησαν, οι ατάκες και τα συνθήματα στα διαφημιστικά κυριάρχησαν και το πιο σοβαρό: οι πολίτες ήταν απόντες.
Άλλωστε, η εγγραφή των νέων ψηφοφόρων περιορίστηκε στο 12%. Οι εκτιμήσεις δείχνουν νέο ρεκόρ αποχής, παρά το γεγονός ότι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν έντονα τοπικό χαρακτήρα και αφορούν θέματα της καθημερινότητας των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα