27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Σε προσωπικό επίπεδο πέρασε πλέον η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη

από fimotro

Μια ακόμα σύγκρουση με προσωπικά χαρακτηριστικά και πάλι στη Βουλή με υπονοούμενα, ευθείες προσωπικές βολές, κοσμητικά επίθετα και λίγα επιχειρήματα Α. Τσίπρας και Κ. Μητσοτάκης αντιπαρατέθηκαν με αφορμή την ανομία και την ασφάλεια των πολιτών. Στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την αντιμετώπιση της ανομίας απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τη συζήτηση να εξελίσσεται σε μια εφ’ όλης της ύλης σκληρή πολιτική αντιπαράθεση.

Ο Κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό έκανε λόγο για μια «άγρια κατάσταση βίας και παρανομίας, αποτέλεσμα της δικής σας πολιτικής», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε ακόμα στο άβατο των Εξαρχείων, την ανομία στα πανεπιστήμια, τον Ρουβίκωνα, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και για τον νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με τον οποίο αποφυλακίστηκαν κρατούμενοι που μετά επέστρεψαν στο έγκλημα.

Από την πλευρά του, ο Α. Τσίπρας καταλόγισε στον πρόεδρο της ΝΔ την υιοθέτηση ακραίας ρητορικής, «που έχουν επιλέξει κόμματα της ακροδεξιάς», ενώ τον κατηγόρησε πως μιλώντας για εκτεταμένη ανομία, δεν πλήττεται η κυβέρνηση, αλλά η ελληνική αστυνομία. «Η ανομία δεν πίνει καφέ μόνο στα Εξάρχεια, αλλά και στο Κολωνάκι και μάλιστα από καφετιέρα Siemens»,είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχασε την ψυχραιμία του, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή. Με λέτε ψεύτη από το πρωί έως το βράδυ. Εσεις που λέτε αλήθειες γιατί δεν λέτε τίποτα για τα δώρα της Siemens σε εσάς και την οικογένειά σας αλλά και δεν λέτε τίποτα για τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο γραμματέας του κόμματος μπορεί να συνομιλεί, να συναντά και να διευκολύνει άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, σημείωσε.

Η υπόθεση Αυγενάκη δεν ξεκίνησε από κάποιο παρακράτος. Κάνετε μήνυση στην εφημερίδα, μπορεί να κάνετε και στον εισαγγελέα που έκανε την δικογραφία.

Πρόκειται για υπόθεση που ερευνούν οι αρχές και παρακολούθηση που έγινε με εισαγγελική παραγγελία. Η έρευνα έπεσε πάνω σε συνομιλία με μαυραγορίτη χρυσού και ο συγκεκριμένος που παρακολουθούσαν οι κοριοί της αστυνομίας και έτσι εντοπίστηκε η συνομιλία με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Το θέμα δεν είναι ότι συνομιλούσε αλλά ότι ξέρουμε τι είπε και εσείς τον έχετε ακόμα γραμματέα του κόμματος, τόνισε. (σ.σ. προκλήθηκε ένταση από τον Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρωθυπουργό να του λέει «κάτσε κάτω»).

Εχει τη σθεναρή στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, μην εκνευρίζεστε. Γιατί υπάρχει αυτή η στήριξη, που τον κρατά ο κος Αυγενάκης; αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Αντί να σπεύσει να απαντήσει απολύει τον φρουρό του. Θέλει να του φορτώσει την ευθύνη;

Όπως είπε ο φρουρός του συνομιλώντας με τον μαυραγορίτη δεν στάθηκε μόνο στα δώρα προς τον Αυγενάκη αλλά φέρετε να λέει πως ο Αυγενάκης διευκόλυνε για να αποφυλακιστεί ένας εκ της σπείρας των απαγωγέων του Παναγόπουλου.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν βρήκε το θάρρος να πει ότι ανομία δεν είναι μόνο τα Εξάρχεια και να αποπέμψει τον γραμματέα του κόμματός του.

Φτάσαμε να κατηγορείτε εμένα εσείς για στήριξη από τζάκια. Ο λαός θα κρίνει αλλά να ξέρετε ότι σε καμία χώρα η Siemens δεν κέρδισε εκλογές.

«Κυνική» χαρακτήρισε τη δήλωση του οικονομικού επιτελείου ότι εν γνώσει του τσάκισε τη μεσαία τάξη της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για το θέμα της ασφάλειας.

«Ελπίζω να μην μιλήσετε για «σαρανταποδαρούσες» γιατί ο κόσμος σας βαρέθηκε και δεν αντέχει άλλο», συμπλήρωσε.

Απάντησε στην κατηγορία ότι μιλά για θέματα ανομίας παρότι έχουν υπάρξει τόσες πολλές επιτυχίες από την αστυνομία. Της αξίζουν συγχαρητήρια είπε γιατί ανταποκρίνεται όπως μπορεί σε μια κατάσταση βίας και παρανομίας που είναι αποτέλεσμα παραλήψεων και πράξεων της κυβερνητικής πολιτικής.

Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της ή προωθούνται πολιτικές που της δένουν τα χέρια.

«Η κυβέρνηση άνοιξε τις πόρτες των φυλακών και η αστυνομία τρέχει να συλλάβει αυτούς που μένουν ελεύθεροι. «Ηταν δικός σας νόμος η κατάργηση των «φυλακών τύπου Γ» για τρομοκράτες και φυλακισμένους για βαριά αδικήματα».

Νονοί και μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι στις φυλακές, κάτι που δεν θα μπορούσαν να κάνουν σε «φυλακές τύπου Γ.».

Γιατί καταργήσατε αυτές τις φυλακές; γιατί το ζητούσαν από τον κ. Λάμπρου κάποιοι κρατούμενοι; αναρωτήθηκε. «Μήπως σας κρατάνε. Τους χρωστάτε κάτι;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα