27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Σφίγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης για τον Ιβαν Σαββίδη

από fimotro

Δεν είναι μόνο ζόρικα σε αθλητικό επίπεδο τα πράγματα για τον Σαββίδη. Είναι πολύ πιο ζιόρικα σε δικαστικό επίπεδο που θα του στοιχίσουν επιχειρηματικά καθώς έχει έχει αποδυναμωθεί το προφίλ του επενδυτή που παίρνει δουλειές από τον κρατικό τομέα. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, με έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα Ευαγγελία Λιάσου, την Τρίτη το μεσημέρι, διέταξε επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Η αθλητική εισαγγελέας Ευαγγελία Λιάσου ανέλαβε τη διερεύνηση της εισβολής Ιβάν Σαββίδη-Λούμπος Μίχελ (παραβίαση αθλητικού νόμου) και η εισαγγελέας Αργυρή Κοτίνα διενεργεί προκαταρκτική για να εντοπίσει ευθύνες αστυνομικών στη μη σύλληψη του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (παράβαση καθηκοντος) εντός του χρονικού περιθωρίου που υπήρχε αλλά και για την άδεια οπλοφορίας του.

Σε ότι αφορά την άδεια οπλοφορίας όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας, με έγγραφό του στις 17 Αυγούστου του περασμένου έτους και απαντώντας σε προηγούμενο έγγραφο του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Κρατικής Ασφάλειας, είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αίτηση χορήγησης άδειας οπλοφορίας στον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κρίνοντας ότι δεν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι προς τούτο, με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας διαθέτει προσωπική φρουρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έγκριση της άδειας οπλοφορίας απαιτείται η θετική εισήγηση του αστυνομικού διευθυντή και ενός ψυχολόγου. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η γνωμάτευση του εισαγγελέα ζητείται μεν, αλλά δεν είναι δεσμευτική.

Σ.Σ. Fimotro: Γενικά οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν αδύναμο κρίκο για τη Β. Ελλάδα τον Σαββίδη. Η ζημιά που έχει υποστεί το επιχειρηματικό του προφίλ είναι ανεπανόρθωτη από την επιπολαιότητα με την οποία αντέδρασε στην Τούμπα. Φυσικά κανένας λογικός άνθρωπος και ειδικά της αγοράς, δεν πίστεψε ότι ο Σαββίδης έχει το  “κλειδί” για να φέρει ανάπτυξη στη χώρα. Πίστεψαν όμως πολλοί ότι θα γίνει παράγοντας και ότι θα σαρώνει σε επενδύσεις και… πρωταθλήματα! Ας πρόσεχαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα