26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Πότε και σε ποιους θα έρθουν τα ραβασάκια για τα αδήλωτα εισοδήματα

από fimotro

Τις μηχανές στο φουλ έχει βάλει ο φορο-ελεγκτικός μηχανισμός και ετοιμάζει τα «ραβασάκια» που στείλει στους φορολογούμενους οι οποίοι έχουν ήδη ελεγχθεί ή βρίσκονται αντιμέτωποι με έλεγχο με τα οποία θα καλούνται να υπαχθούν στη ρύθμιση της οικειοθελούς αποκάλυψης των αδήλωτων εισοδημάτων τους.

Οι φορολογούμενοι που θα λάβουν την πρόσκληση θα έχουν τη δυνατότητα να αποφύγουν τον φορολογικό έλεγχο αν ενταχθούν στη ρύθμιση της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων.
Τα ειδικά σημειώματα θα επιδίδονται στους φορολογούμενους ιδιοχείρως, με τον φορολογούμενο να καλείται να υπογράψει ότι παρέλαβε την ειδική πρόσκληση.

Τα ραβασάκια θα αφορούν φορολογούμενους για τους οποίους έχει εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθεί εντολή ελέγχου έως τις 31 Μαΐου. Η δεξαμενή επιλογής των υποθέσεων περιλαμβάνει 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ για τα οποία οι ελεγκτικές αρχές έχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής στη διάθεσή τους.

Προτεραιότητα στα ραβασάκια έχουν όσοι βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με τον έλεγχο. Ανάλογα με τον χρόνο έκδοσης της εντολής ελέγχου, προσδιορίζεται και η προθεσμία υποβολής των ειδικών δηλώσεων οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων.

Με τη χθεσινή τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται η παράταση μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου της προθεσμίας για υπαγωγή στη ρύθμιση των φορολογουμένων που έχουν ήδη λάβει σημειώματα διαπιστώσεων και πράξεις προσωρινού προσδιορισμού φόρου. Επίσης «παγώνει» έως τότε και το προσωρινό πρόστιμο και δεν καταλογίζεται.

Η πρόσκληση σημειώνει τα εξής:

«Κατόπιν αυτού, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 58 του ν. 4446/2016, μπορείτε να υπαχθείτε στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 59 του ως άνω νόμου, υποβάλλοντας τις σχετικές δηλώσεις της παρ. 1 του άρθρου 57 για φορολογικά αντικείμενα που αναφέρονται στην εντολή, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται σε αυτόν.
Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσεις υποβάλλονται από το φορολογούμενο στην αρμόδια, κατά περίπτωση, Δ.Ο.Υ. Κατόπιν υποβολής των δηλώσεων του ν.4446/2016, οι φορολογούμενοι προσκομίζουν αντίγραφα των υποβληθεισών δηλώσεων και των σχετικών παραστατικών στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία, προκειμένου να συνεκτιμηθούν κατά τη διενέργεια του ελέγχου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα