28 Μαρτίου 2024 / 5:43 μμ
28 Μαρτίου 2024 / 5:43 μμ

«Στερεύουν» από αίμα οι Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας

από fimotro

Δραματικές είναι οι ελλείψεις αίματος στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας της χώρας, όπως καταγγέλλει η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.
Οι ελλείψεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν πάρει τη μορφή χιονοστοιβάδας, αφού κάθε μέρα εμφανίζονται ελλείψεις και σε διαφορετικό νομό καλύπτοντας μεγάλο μέρος της χώρας. Οι ελλείψεις αποδίδονται «στην κακοκαιρία και η εξ αυτής αδυναμία υλοποίησης εξωτερικών αιμοληψιών, ή προσέλευσης αιμοδοτών, στη γρίπη, που στερεί στους αιμοδότες τη δυνατότητα να αιμοδοτήσουν και στις μειωμένες αποστολές μονάδων αίματος από τον Ελβετικό Ερυθρό Σταυρό, λόγω γρίπης».
Επιπλέον, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, η ελλιπής στελέχωση με προσωπικό στο σύστημα υγείας και στην αιμοδοσία, η χαμηλή προσφορά αίματος του πληθυσμού και η πολυδιάσπαση του συστήματος αιμοδοσίας οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα και τελικά τους θαλασσαιμικούς σε απόγνωση.
Καταλήγοντας η Ομοσπονδία ζητά να δρομολογηθούν οι κατάλληλες ενέργειες για να σταματήσουν τα φαινόμενα ελλείψεων αίματος και αναβολής των μεταγγίσεων των θαλασσαιμικών γεγονός που θέτει διαρκώς σε κίνδυνο την υγεία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα