8 Μαΐου 2024
8 Μαΐου 2024

Προσωρινά ελεύθερος ο Ερβέ Φαλσιανί των Swissleaks

από fimotro

Ο Γαλλοϊταλός Ερβέ Φαλσιανί, ο πρώην υπάλληλος της ελβετικής HSBC που αποκάλυψε το λεγόμενο σκάνδαλο Swissleaks για τις πρακτικές φοροαποφυγής που εφάρμοζαν οι πελάτες της τράπεζας, αφέθηκε ελεύθερος σήμερα, μία μέρα μετά τη σύλληψή του, εν αναμονή της εξέτασης του σχετικού εντάλματος, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Ο Ερβέ Φαλσιανί, που έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών στην Ελβετία με την κατηγορία της βιομηχανικής κατασκοπίας, θα πρέπει να παραδώσει το διαβατήριό του και να παραμείνει στην Ισπανία. Πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε δικαστήριο.

Πριν από λίγο το ελβετικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι υπέβαλε επίσημο αίτημα έκδοσης του Φαλσιανί από την Ισπανία.

«Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δικαιοσύνης διαβίβασε στις 5 Απριλίου επίσημο αίτημα έκδοσης διά της διπλωματικής οδού», ανέφερε εκπρόσωπος σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα