27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Πολύ σκληρή επίθεση των δικαστών του ΣτΕ κατά του Π. Πολάκη

από fimotro

Επιστρέφουν τα βέλη που δέχτηκαν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας με αφορμή την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τις οποία ουσιαστικά «παραγράφονται» τα φορολογικά πρόστιμα για τις αποκαλούμενες λίστες φοροδιαφυγής. Η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας απαντά στους επικριτές της απόφασης με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι συνεχείς παρατάσεις των φορολογικών αξιώσεων του δημοσίου και δη στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Σταύρο Πολάκη ο οποίος με …ποίημα που έγραψε κατηγορεί τη Δικαιοσύνη πως όχι μόνο δεν είναι «τυφλή» αλλά προστατεύει τον κάθε «νταβατζή».

Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, οι δικαστές του ΣτΕ, χωρίς διάθεση απολογίας, όπως τονίζουν, μιλούν για «αστοιχείωτη κριτική» που προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες σε μία απόφαση η οποία ακολουθεί τη νομολογία της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ αναφέρεται: « Με αφορμή τα σχόλια που διατυπώθηκαν σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά στην παραγραφή του δικαιώματος του Δημοσίου για επιβολή φόρων και άλλων οικονομικών βαρών (και όχι στην επιβολή ποινικών κυρώσεων), ορισμένα από τα οποία, μάλιστα, έλαβαν και έμμετρη μορφή, η Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς διάθεση απολογίας, θέλει να διευκρινίσει τα εξής:

Το Δικαστήριο, συνεπές προς την προγενέστερη νομολογία του και ομοφώνως, ακολούθησε τις γενικές αρχές και τους κανόνες, οι οποίοι ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα αυτό και αποτυπώνονται στη νομολογία τόσο του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Οι αρχές αυτές αποτελούν δικαιοκρατικές εγγυήσεις, που ισχύουν σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο, και αφορούν όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες.

Κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες».
Και μετά θα τα γλεντάς
Αυτή ΔΕΝ είναι δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή
Είναι η προστασία του κάθε “νταβατζή”
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΙ Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΩΣ ΙΔΙΩΝΥΜΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΩΡΑ …..
και μετά έλα ΣΤΕ να “εξηγήσεις” το Σύνταγμα …..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα