26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη : Θα πάρει και άλλη Τράπεζα ο Μ. Σάλλας!

από fimotro

pagkritia_trapezaΔεν σταματά στην εξαγορά της Παγκρήτιας Τράπεζας ο Μιχάλης Σάλλας! Προχωρώντας σε νέεες επενδύσεις με εκατομμύρια ευρώ που έχει εξασφαλίσει από πανίσχυρο Αμερικανικό fund θα προχωρήσει σε νέες εξαγορές που θα τονώσουν την τραπεζική αγορά και την πραγματική οικονομία δημιουργώντας δημιουργώντας θετικό σοκ στην κοινωνία και κυρίως την αγορά πουτ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της κρίσης. O Μ. Σάλλας απέδειξε ότι δεν τον ενδιαφέρει να συνταξιοδοτηθεί και ότι ο βασικός του στόχος είναι η επάνοδος στο banking μέσω μιας τράπεζας που δεν κοστίζει πολλά χρήματα και μπορεί να εκτιναχθεί με χαμηλό λειτουργικό κόστος.

Πλέον ο Μ. Σάλλας θα ακολουθήσει μια επιθετική πολιτική και θα είναι ο μόνος πραγματικός παίκτης σε μια περίοδο που οι τράπεζες λειτουργούν συντηρητικά με τα χαρτοφυλάκια τους. Ο Μ. Σάλλας αναφέρουν καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές, δεν ενδιαφέρεται να δηλώσει απλά την παρουσία του στο ελληνικό banking… Τον ενδιαφέρει για πραγματικές επενδύσεις έτσι, με μια κίνηση που αλλάζει τα τραπεζικά δεδομένα, μια επένδυση ιδιαίτερου συμβολισμού και σημασίας στον ελληνικό τραπεζικό χώρο, ο Μιχάλης Σάλλας εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Τράπεζας αποκτώντας ποσοσό τουλάχιστον 15%. Η στρατηγική αυτή κίνηση του σημαντικότερου Ελληνα τραπεζίτες ανακοινώθηκε χθες, με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης και εμπιστευτικότητας στο πλαίσιο της εξελισσόμενης αύξησης κεφαλαίου.

Οπως αναφέρει η Παγκρήτια Τράπεζα, η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας. Παράλληλα, τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με τη συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.
Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις συνεταιριστικές τράπεζες και θα διασφαλίζει τον συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας. Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας, με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2017. Σε δήλωσή του ο κ. Σάλλας τόνισε: «Γνωρίζω την τράπεζα από την ίδρυσή της και έχω παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της». Πρόκειται ασφαλώς για μια κίνηση-έκπληξη από τον Μ. Σάλλα που δείχνει, πάντως, ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τον τραπεζικό χώρο.
Ποια είναι η Παγκρήτια
Η τράπεζα ιδρύθηκε το 1993 και έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα στην Ελλάδα με σημαντικό ενεργητικό, δανείων, καταθέσεων και πλήθους συνεταίρων. Διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο 54 καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα. Απασχολεί 392 άτομα προσωπικό και είναι η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση της χώρας με περισσότερους από 83.000 ενεργούς συνεταίρους. Πρόεδρος της Παγκρήτιας είναι ο Ηηρακλειώτης επιχειρηματίας Γιάννης Λεμπιδάκης. Τη δεκαετία του 1970, ξεκίνησε τα «Πλαστικά Κρήτης», εισηγμένη στο Χρηματιστήριο από το 1999, η οποία παράγει φύλλα για την κάλυψη θερμοκηπίων.
Η Διοίκηση κατάφερε να αποκαταστήσει την κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας συγκεντρώνοντας τον Δεκέμβριο του 2015 συνολικά 69,6 εκατ. ευρώ και έκτοτε αναζητούσε επενδυτές.
Η συνολική αξία των ανοιγμάτων που υπόκεινται σε πιστωτικό κίνδυνο ανερχόταν στα τέλη Σεπτεμβρίου σε 1.373.630.950 ευρώ.

Η ιστορία με τον Μ. Σάλλα μόλις τώρα αρχίζει. Και είναι ίσως ο κομβικός παράγοντας για να επιστρέψει στην ανάπτυξη η πραγματική οικονομία…

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα