26 Απριλίου 2024
26 Απριλίου 2024

Πειραιώς: Τιμολογήθηκε το καλυμμένο ομόλογο των 500 εκατ. ευρώ…

από fimotro

H έκδοση του 5ετούς καλυμμένου ομολόγου της Τράπεζας Πειραιώς ύψους 500 εκατ. ευρώ τιμολογήθηκε την Τρίτη στις 250 μονάδες βάσης επιπλέον του 3μηνου Euribor.

Σημειώνεται ότι το Euribor 3 μηνών διαμορφώνεται στην παρούσα φάση στο -0,33%.

Η τράπεζα επέλεξε την ιδιωτική τοποθέτηση για το 5ετες καλυμμένο ομόλογό της, αντί της δημόσιας προσφοράς που επέλεξαν οι εγχώριοι ανταγωνιστές της.

Διέθεσε το ομόλογό της σε υπερεθνικούς οργανισμούς όπως η Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα (EIB), το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (EIF) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα προχώρησε πριν από δύο εβδομάδες στην έκδοση καλυμμένης ομολογίας ύψους 750 εκατ. ευρώ με απόδοση 2,75%. Ήταν η πρώτη ελληνική τράπεζα που βγήκε στις αγορές μετά
από διάστημα 3 ετών.

Η Eurobank ολοκλήρωσε την δική της έκδοση καλυμμένου ομολόγου 500 εκατ. ευρώ 2,98% την Τρίτη.

Τραπεζίτης που ερωτήθηκε από το Reuters σημείωσε ότι η Πειραιώς με την επιλογή της ιδιωτικής τοποθέτησης έχασε το «πάρτι» μιας δημόσιας προσφοράς. “Κάθε τράπεζα έχει τη στρατηγική της. Είναι παράξενο που προτίμησε την ιδιωτική τοποθέτηση, ιδίως από τη στιγμή που οι υπερεθνικοί οργανισμοί θα συμμετείχαν και σε μια δημόσια προσφορά.

Ομως η επιλογή της Πειραιώς είχε ένα πλεονέκτημα αποτίμησης. Παρά το γεγονός ότι είναι πενταετής και όχι τριετής έκδοση, δανείστηκε με χαμηλότερο επιτόκιο. “Είναι η οδός που επέλεξαν, καθώς υπήρχε μεγάλη προσφορά σε ένα spread που ήταν χαρούμενοι να κλείσουν το deal”, σημείωσε ο ίδιος τραπεζίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα