27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Πέθανε η ηθοποιός Μέρι Τάιλερ Μουρ

από fimotro

«Έφυγε» σε ηλικία 80 ετών η βραβευμένη με Emmy Μέρι Τάιλερ Μουρ, η ηθοποιός που μέσα από τους ρόλους και το πάθος της για τη ζωή πολέμησε για την ισότητα των δύο φύλων και άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κοινωνία αντιμετώπιζε τις γυναίκες. Η ηθοποιός ήταν πιο γνωστή για τους τηλεοπτικούς της ρόλους, όπως το The Dick Van Dyke Show τη δεκαετία του 1960 και το «Mary Tyler Moore Show» για το 1970.
Το 1980 ήταν υποψήφια για Όσκαρ για την ταινία «Ordinary People».
Την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε η ατζέντης της Μάρα Μποξμπομ.
Η δημοφιλής ηθοποιός έφυγε, όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Ρόμπερτ Λεβάιν και περιτριγυρισμένη από φίλους.
Η Μέρι Τάιλερ Μουρ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη αλλά μετακόμισε στο Λος Άντζελες με την οικογένειά της σε ηλικία μόλις οκτώ ετών.
Πέθανε η ηθοποιός Μέρι Τάιλερ Μουρ –
Ξεκίνησε την καριέρα της στη σόουμπιζ ως χορεύτρια σε ηλικία μόλις 17 ετών, όταν και εμφανίστηκε σε μια διαφήμιση της Hotpoint.
Το 1961 η καριέρα της απογειώθηκε, καθώς εμφανίστηκε στο The Dick Van Dyke Show στο ρόλο της συζύγου Λόρα Πέτρι.
Αργότερα, πρωταγωνίστησε στη δική της σειρά, «Mary Tyler Moore Show», από το 1970 έως το 1977.
Το περιοδικό TIME έχει χαρακτηρίσει την σειρά αυτή ως μια από τις 17 που άλλαξαν την τηλεόραση.
Η Μουρ εμφανίστηκε στην τηλεόραση σε μια περίοδο που το Χόλιγουντ αλλά και η μικρή οθόνη παρουσίαζαν ακόμη το στερεότυπο της «αμερικανίδας νοικοκυράς».
Με τα μοντέρνα παντελόνια της και κόμμωση αλά Τζάκι Κένεντι, η Μουρ προκάλεσε την αμερικανική κοινή γνώμη και βοήθησε στην κατάρριψη του στερεότυπου μπροστά σε 4 εκατομμύρια θεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα